susu badan dh kurang

hi mommies, saya dh 27 hari pantang, sekarang ni susu badan saya makin berkurang walaupun pump selalu..saya terpaksa bagi baby susu formula..n baby kalau saya bagi susu formula n susu badan, dia boleh berak tapi kalau susu formula saja dia jadi susah nk berak..saya pun dh try milk booster, minum air rebusan kurma, lobak putih mmg tak tinggal, nak kata stress, saya berpantang di rumah tok saya, mak saya dgn tok tinggal sekali, tapi dua2 selalu tak sependapat, dlm masa yg sama nk pantang di rumah rumah mak mentua tak sesuai sbb ada ipar lelaki, rumah sendiri pulak ada kucing, so saya dh mmg dalam persekitaran yg agak stress, so mommies tolong lah saya😭😭.. boleh tak suggestkan susu formula yg okay & mcm mna nk bykkan susu badan? #firstmom

2 Các câu trả lời

Stress salah satu sebab susu drop actually. Masa penyusuan pun kena jaga, newborn tiap 2 jam kena menyusu. Lps bby menyusu cuba pam / marmet utk bg stimulasi.

Cuba minum horlick sis, saya minum horlick alhamdulillah sampai basah basah baju keluar susu.. yang penting jangan stress okey