Mslh Rmh Tangga

Hi sis ni nak tnya pendapat la, kan sya sdh 31 week 4 day, laki sya sllu kluar mlm blik pun kira 4 a.m,bila blik bkn nak ckp dgn sya smpai la dia hntr sya trn kja pg, mcmtu la rutin harian sya setiap hari skrg... Haruskah sya meninggalkan dia ataupun ttp bersabar dgn tingkah laku dia, sya dh mcm ank patung dia buat?

20 Các câu trả lời

Maaflah klu pendapat sy nih bukan yg terbaik... Sebab itulah dlm islam melarang/haramkan suami melafazkan talak semasa isteri sedang mengandung... Islam itu lebih memandang sifat/sikap ibu yg mengandung mempunyai emosi yg tidak stabil dan lebih sensitif... Tapi sedarkah si isteri tingkahlaku tersebut mendatangkan kecil hati pada si suami... Pasti tidak kn? Jadi jagalah selalu hati suami jgn sampai kawan2nya yg selalu bersamanya lebih pandai menjaga/menyenangkan hatinya berbanding kita... Bersabarlah, kerana itulah sebaik2 pengorbanan seorg isteri dan ibu kepada anak2... Allah sentiasa bersama org2 yg sabar... Inn shaa Allah... Jaga aib suamimu adalah wajib bagi seorg isteri... Muhasabahlah dan kembalilah kepada suamimu.. Inn shaa Allah syurga bagimu...

Keluar mlm kerja kah? Melepak? Skrg kawalan pergerakaan. Mean quarantine dalam rumah. Hsbnd kamu still kluar juga kah? Klu x, ambil masa ni berbincang elok2. Tanya kenapa .. mesti ada sebab... Sebolehnya b4 bersalin masalah dah settle..klu tertangguh2 nnt dlm pantang kamu yg stress.

sye dulu mcmtu.. skang x taw la sbb sye duduk rumah parents nak tunggu sampai sye bersalin.. nk duduk dgn suami, die pun sme jugak sye rse mcm dlu blek lewat pgi.. lgipn die x bgi sye duduk dgn die sbb kate bahaya sbb die ade motor je..

Msti ada sebab perangai husband sis jd gitu..lme dh ke kawen?..sejak dr kawen ke perangai gitu?komunikasi penting,pape bw bbincang.seburuk2 dia,tgk dr sudut baik..dia tetap hntr sis p keje walaupn dia balik lewat mlm..

Tnya la suami..knapa dia pelik cmtu. Wife preg pttnya jaga la baik2 emosi..amik berat skit psl wife..klu x bcakap ni mcm ego semacam je..mgkin ada kcik hati apa2 ke ada mslh ke..sis tnya la dia..

Kesiannyaa.. Sabarla sis walaupon pahit mungkin ade hikmah sebaliknya.. Doa la k semoga baik spt biasa. Jgn stress2.. Mungkin lps ade baby suami berubah.. Kite doakan yg baik2..

Sis tggu smpai beranak dlu yer. Biasa skrg emosi kita x stabil. Bg semua settle dlu ya 😊 mmg skrg kita byk mkn hati. Tp jgn terburu buru ya. Sy doakn semua kembali baik

Tegur la dia. Kalau tak tegur dia tak tahu. Curi masa luahkan perasaan awak yang sebetulnya. Org lelaki ni kalau kita tak cakap direct, depa bukannya nak faham sendiri.

Better sis bincang dgn dia. Jgn buat keputusan terburu buru walaupon sis rasa dh putus asa bagai. InsyaAllah nanti ada penyelesaian nye dgn cara yg baik

Sepatut nya masa megandung2 nir laki ad d sebelah sis bkn merayap smpi 4subuh x sedar diri dh ada ank bini#sis sbr tw tggu smpi beranak