Period dan pregnancy

siapa tahu nak kira waktu subur ye ? bulan 9 sy start period 19/9-24/9 , untuk bulan 10 sy period dari 23/10-27/10 . sy lakukan hubungan pada 30/31 dan 1/11 . adakan sy ada peluang untuk hamil ?

19 Các câu trả lời

Kira hari ... dari hari 1st period .. hari subur dimana ovum dikeluarkan adalah hari ke14 15 n 16 .. klau nak pregnant disarankan melakukan hbgn intim pada hari ke 12 13 14 15 16 dan 17 .. klau x sure bila hari sis subur, sis tgk bila hari vagina sis rasa basah2 n nafsu nak bersama tu membuak2, hari tersebut ialah hari subur sis..benda ni diajar masa saya ambik kursus matrimony(kursus kawen kristian) . Semoga pekongsian saya bermanfaat untuk sis

Guna opk dan app yg siap2 marked cd ngan dpo kita.. klu jangkaan by app tak betul, bole tandakan hari yg betol ( lpas dapat hari subur yg betol guna Ovulation Prediction Kit ) lpas tu app akan mula kira DPO ( Day Past Ovulation ) sampai la date sepatutnya period. So far sy baru cyle bln ni gunapakai. Sedang menanti keputusan by 25.12 ni.. jeng jeng... .😅😅

Bleh bli dkt shopee OPK...tp jnis sy pulak, xtau bila wktu subur😂...even kakak sy dh bgtau cra nk tgok wktu sbur n sbagainya..so sy, lps hbis priod tu(dlm 7-8hri), selang 2-3 hri lpstu sy bersama je ng suami...tp mkesure yg period teratur la...klu period xteratur kna guna OPK tu...insyaAllah ad rzeqi tu

Saya belajar waktu subur dekat youtube..sebab dekat situ lagi faham..sebelum saya tahu cara kira waktu subur tu tak pernah nk lekat..bile tahu je caranya..terus bulan depan tu saya lekat..Alhamdulillah☺😉

Sis guna opk...lg senang tgok hr subur...sy pkai opk alhamdulillah jumpa hr subur..bulan nie da lewat period...harap2 ada peluang hamil...aminnn...

Saya dari skola menengah dah guna app period tracker. Bagus banyak info. kat situ dh boleh twu kitar haid kita teratur ke tak. inshaAllah

Sy pakai apps P.C cuma masukkan tarikh period n die bg waktu subur bila sume then test pakai opk utk make sure betul waktu subur kita ty

Boleh install apps period tracker dekat google apps/app store.. dekat situ boleh tau mcm2.. pasal kesuburan, family planning.. ☺️

Guna period tracker sis.. download je.. sy cicle 45hri agak susah nk trace.. Ni ja Cara sy nk igt trikh2 period n Tahu waktu subur

Download apps period tracker sis. Lepas tu beli opk strip dekat shopee. Buat test opk hari hari, boleh check bila waktu subur