Waktu Umumkan Kehamilan Anda

Siapa sahaja yang tak excited bila disahkan hamil, betul tak? Tapi kena ingat, kita perlu berpada-pada nak berkongsi kegembiraan lagi-lagi zaman sekarang. Pendapat anda, bila waktu yang sesuai nak umum kehamilan?

Waktu Umumkan Kehamilan Anda
29 Các câu trả lời

sy tak umum langsung kat media sosial, senyap2 je..tau2 bersalin. Kat tempat kerja pun, bos & colleague yg terdekat je tau..sbb selalu ambik mc/missing kejap pegi chekp up. Sy prefer rahsiakan, takut terkena penyakit ain..nauzubillah. Ada ustaz ckp kalau nk post pun mulakan dgn "masya-Allah, tabarakallah .." utk putuskan 'ain tu dr terkena..wallahua'lam

Saya tak ambil pendekatan untuk umumkan. Just bgtau famili terdekat dan kawan sekerja supaya memahami sebab saya tak hadir sesuatu event/ saya kerap baring di office dll. Saya juga bagitahu kpd kawan2 yg mempunyai pengalaman hamil berisiko mcm sy. Ada yg bertanya, sy jwb je lh. 😁 & minta tlg mereka jngn update di mana2 media sosial. Saya segan. ☺

bg sy its depends uolss rasa xde kaki kecam go on hebahkan . cuma dlm islam smbunyikan kehamilan hebahkan kelahiran .. sb mase hamil ji mcm2 bole jadi ..tp itu semua depends uolls..

sy 1st hsbnd & fmly dua belah je tw . tp lama2 lepas tue kengkawan yg tw sbb keja tmpt yg mmg jmpa org rmai .. hehe insyallah moga allah permudahkn stiap urusan hamba2 nya .. skrg sy dah msuk 32 minggu

Saya terpaksa bagitahu my colleague seorang tu je time tu sebab takut nak join team building. Still kena join juga. MIL, Parents dan adik beradik tahu sebab (parents bagitahu).

sy mula2 bgtau family tdekat je. tp sbb kte keje dalam fast pacing environment, so tpaksa la bgtau ofismate yg lain so that diorg paham if kte slow sikit and slalu MC

dulu saya tak bagitahu siapa2..yg tahu husben je dlu.... tp biasa org2 tua akan tahu kita pregnant..sbb katanya nmpk berubah dkt few part.. lepas tu baru kita bagitahu ..

3y trước

hihi sma smpai skrg org luar xthu sy pregy kcuali fmly .. n klau terjmpa kt luar ke bru diorg thu ..

saya cuma bagi tau fmly terdekat dan kwn² sekerja aje ..tp ada aje yg ckp kenapa x nak hebah kan...bagi saya lebih baik hebahkan slps kelahiran... tue lg baik..

saya bgtau keluarga terdekat,dan rakan2 kerja supaya mereka memahami situasi saya...saya x la sampai bgtau kat fb ke kat mana2 ke...segan uiii....

Da masok 7bulan kawan2 taktahu pon, family je tahu. Kawan yang rapat je tahu. Yang takde rezeki ada anak lagi la tak tunjuk apa2. Jaga hati semua 🤗😬