Doa kan Saya :(

siapa pernah bleeding agak teruk smpi kuar ketulan darah tapi doc kata kantung smua okeuyy membesar .. dan doc bagi suntikan kuat kan rahim dan doc sruh tawakal .. masuk hari ini dh dua hari bleeding yang agk banyak .. adakah sya masih ada harapan lagi 😢

Doa kan Saya :(
17 Các câu trả lời

penah(Week 12).. tapi ketulan darah tu lagi besar dari gambar,besar lebih kurang saiz tapak tangan budak. keluar selama 3 hari. malam tu masa tgh makan rasa panas mcm darah turun laju, pergi bilik air sambil basuh keluar seketul. terus pakai pad pergi emergency hospital, sampai hospital pun pad dah lencun sampai bocor. dah masuk check, doc scan tengok baby okey takda masalah tapi sebab bleeding byk, siap ketulan darah jatuh depan doctor lagi sebab dorang nak check dari bawah kot ada bukaan or apa sebab2 lain. jadi check-in la wad dlm 3 hari sampai bleeding stop(lepas tu cuma kluar spotting sampai week 14). bila tanya pakar pun dorang takda jawapan, kandungan 3 bulan kebawah memang susah nak detact sebab apa jadi mcm tu , Selamat or tak bergantung pada kekuatan/kesempurnaan janin tu sendiri. Alhamdulillah, 3 tahun tunggu zuriat pertama ni, Allah izinkan si kecik lahir kedunia 😊😊 sekarang dah masuk 6 bulan dah, banyakkan berharap dan berdoalah pada DIA.

3y trước

saya p emergency sbab bleeding luar biasa sgt, period pun tak mcm tu..nurse pun pesan klau ada kluar darah walaupun sikit or brown spotting,kena p hospital terus..

Minggu ke 4, sa bleeding gtu jg, dua hari jak. Sa tak jumpa doc. Sa baring n rehat lepas keja 8_5pm. Hilg da bleeding. Masa tu sakit blkg n pinggang takda. Mksdnya ok baby. Jika sakit pinggang n sakit blkg, mmg nak gugur Sabar la ya. Tahn lalu sakit blkg n sakit kaki, pinggang, sa tak tau pun sa mgndg. Sa lewat tau sa mgndg bila ada semua simptom tu. Bila scan takda kantung, n beberapa hari tu jatuh macm haid. Bleeding pun 9hari..

Saya dah 6x bleeding mcm ni. 1x tu teruk sampai berketul2 keluar masa 30w. Warded 3 hari. Tp doc ckp maybe sbb SI or drive jauh. Tp lepas tu jd lg until now 36w cuma ketulan sebiji je la mcm hati ayam tu. Alhamdulillah baby okay xde apa. Ni tggu hari je nak bersalin penat asyik bleeding je 😂 sampai hb low. Hopefully next week baby keluar laa.

3y trước

Ooohh yekerw .. sya ini masih baru lagi jdi bila kuar mcm ini , jdye fikir mcm ² pulak .. takut smua ada .. takut gugur lagi pown ada ..

bed rest je ye. doa banyak2, minta tolong husband buatkan kerja. saya dulu pun macam ni. memang semua kerja husband saya yang buat. Tapi sekarang baby tu dah 2 tahun dan dia lah yang paling aktif dalam family saya.

3y trước

tak, cuma sakit kat bagian bawah perut sampai pinggul. waktu saya bersalin pun tulang belakang tak sakit, lain orang lain.sakitnya

Saya pun pernah alami mcm ni.. darah keliar berketul2... Tapi allah lebih syg kan anak saya mcm tu takder rezeki... Saya kehilangan anak saya.. better rehat dlu buat masa skrg sist... jangan banyak bergerak..

sis boleh tau tak, keadaan masa tu sis, sis okey tak, sbb saya pun mngalami nya sekarang. Takut semua ada, tdi g klinik doc scan dri bawah bru nmpak kantung kecil. Saya esk dah 7w.

Sy pun pernah lalui macam sis bulan lepas Sis kene byk berdoa kalo blh jgn buat keje berat pape pun.. Baring je sis sabar taw fikir yg positif je xmau stress2 yaa❤️

3y trước

Ooohhh .. itu yg sya risau , skrg ini saya kuar ketul darah halus ² .. rasa mcm nak gugur , sbb dlu pown gugur kuar mcm toe sikit ² dia kuar , ckup 7hari terus kuar kantung smua .. 😢 ini pown baring jerw ini , takk ada buat kerja apa pown .. darah pown still kuar jugak .. takk tahu larh ada harapan kerw takk .. 😔😔😔

Saya dulu bleeding smp 6 bln.alhandulillah baby ok.Selain ubat kuat fahim Duphaston, saya cuma baring dan rest sj.Baby dah setahun dan lahir selamat.

3y trước

Oooohhh yekerw .. sya skrg bleeding takk bnyk dh sikit jerw kuar , sejak makan ubat dhutspon .. now rest jerw ini , sya kerja umoh pown sya takk buat .. seronok dgr bila selamat lahir kan ..

banyakkan rehat, tenang2 , doa bnyk2 dan elakkan bersama suami dalam tempoh 3 bln.. doktor yg nasihat ..

3y trước

InshaAllah takda apa2. take care ! ur welcome 😉

Bnyakkan bed rest. jgn buat benda2 yg berat. Bnyakkan berdoa. Semoga baby sihat dlm kandungan ibunya.

3y trước

Inshaallah amin ² , terima kasih mommy