Pendarahan diawal kehamilan 5 minggu

Semalam sy alami pendarahan berbentuk ketulan darah ... Doc kata hanya ketulan darah beku lama. Bila sy jumpa doc, doc scan kantung dan fetus masih ada cuma terlalu kecil lgi ... Skrg sy perlu amik ubat kuat rahim utk hentikan pendarahan ..ada ibu2 disini yg pernah alami pendarahan seperti ini ? Sy amat bimbang jika berlaku miscarriage bleeding..

3 Các câu trả lời

Cuba cek servik, Dr akan guna muncung itik pap smear tu. Risau ada polyp kat servik yg buatkan kita bleeding. Mcm kes saya masa 11 minggu ada bleeding, lepas dr buang polyp kat servik tu bleeding stop.

10mo trước

Kalau ikutkn yg Dr pakar tu ckp, bahaya kalau tak buang sebab boleh buat bleeding nonstop/teruk dan kemungkinan miscarriage. Polyp ni lama2 kalau tak buang boleh jadi besar, kalau dah besar tu terpaksa buat minor surgery untuk buang.

Sya skrg ni tgh mkn ubat tu bru seminggu mkn.. sya pun risau jg.. semoga dipermudahkan segala urusan🤲🏻..

Teruskan makan duphaston yg doctor prescribe. In Sha Allah okay