Hospital AMPANG ??

Siapa pernah bersalin kat spetal Ampang? Barang anak n barang momy apa je yg kena bawak?

1 Trả lời

Sy bsalin di Hosp Ampang utk bby kedua. Xbyk sgt brg yg guna even bwk byk 😄 Utk baby 1. Pampers (sediakan 1 pek senang) 2. Wet tissue (kalau bole sediakan 1 tub besar tu in case bby byk kali kne tukar pampers) 3. Breast pump (ms ni sy sediakan manual je in case bby kne tahan lame and xbole direct feed. Guna ms bby warded utk jaundice sb xbole angkat dari lmpu utk turunkan jaundice cpt) 4. Baju bby (sediakan lebih pun xpe eg: 6 psg) 5. Bedung (sehelai je sb nnt pakai hosp punya. Da discharge br bole pakai sendiri punya) * barut lotion mandian bby segala jenis minyak semua tu xpayah bwk. Pakai je bila da blk rumah Utk mommy 1. Sepasang bj utk discharge 2. Nursing bra (sediakan at least 6 pasang) 3. Disposable panties (sgt byk sb awl2 bdarah byk. Sediakan at least 5 pek (1 pek ade 5/6/7) bgantung brand) 4. Pad (nk guna maternity bole yg bse pun bole) 5. Tudung sarung (kalau bertudung, sediakan atleast 3 psg & lg sng ironless) 6. Stokin (sediakan at least 3psg) 7. Selipar utk ke toilet 8. Baju sejuk 9. Charger/power bank Ni brg2 yg sy guna ms warded 2 hari 1 malam 😎

5y trước

Wahhh tq yaa.. Skang baru sy tau barang2 nak packing...