Bacaan Darah Ketika Pemeriksaan Kehamilan

Siapa mummy dekat sini yang baru sahaja buat pemeriksaan bacaan tekanan darah? Berapa bacaannya tu? Ok ke tidak? Tinggi ke rendah? Kongsikan dengan kami dan ibu-ibu lain jom!

Bacaan Darah Ketika Pemeriksaan Kehamilan
23 Các câu trả lời

sy plak BP ok... tpi tiberrr plak kena kencing manis adoii la tia penah2 ada kena pnyakit ni.. time preggy bru dpt pnyakit ni.... 😭😭😭😭 konon2 mkn VCO virgin coconut oil bleh turun gula dlm darah tpi smuanya tipu... my blood sugar level is still HIGH!!!!

5mo trước

sama la dngan sya.. time pregnant tiba² ada kencing manis.. sya amalkan vco virgin tu juga.. dan amalkan pemakanan suku² separuh.. syukur mmbantu juga sis.. sya amalkan juga mamariam.. sis try la..manatau ok😁

Hb ok ja setiap kali checkup . Bp pun ok . Tapi sbb berat naik 3kg checkup haritu doc terus suruh cek bp sendiri selang sehari . First cek ok , cek kali ke 2 - 4 ni low pulak . Maybe ta cukup rehat kot

tekanan oke jaa .. hb semua cntik .. tapi nadi jaa on off .. kejap ok .. kejap tinggi .. hrini sampai kena check hati , jantung, buah pinggang n kena buat ultrasound .. MasyaAllah..

bp Alhamdulillah so far ok, hb dr 13+ turun sikit² smpi 10 ngam² jumpa pakar plak tu, tukar zincofer+minum jus delima Alhamdulillah pelan² naik 11-12.

MMG ada BP tnggi jgk Chek 2 hri sekali 2 minggu skli kat klinik hb hri tu ok lgi LA 11.4 tpi tk tau la LPS ni MKN selera je timbng je tk naik turun

saya punya BP okay tapi heart rate yg xok. Asyik tinggi jer dari awal pregnant sampai trimester 3. Nurse kena kira manual baru ok.😅

dari before kawin, kawin, pregnant baseline memang 90 je 😌 time warded pun nurse banyak kali check, bila lah nak naik 100 😂

Sy pregnant 4 bulan .. hb low 7.9 🥹🥹 macam mane nk naik kan dgn cepat ye ??

5mo trước

Banyakkan makan jambu batu dan bayam tajam. Saya amalkan 2 tu seminggu sebelum checkup. Dari 10.4 naik ke 11.6.

bila time nak check tekanan darah mesti berdebar2..paling cantik bacaan time baring

nadi laju... 105-112... sampai nurse suruh bertenang bru kluar dri bilik nurse....