Cabut getah rambut

Siapa kat sini masa beranak nurse suruh cabut getah rambut kalau rambut tengah ikat ? .. walaupun ngah pakai tudung .. siapa ada pengalaman sama . Boleh bagitahu tak kenapa ye ?

50 Các câu trả lời

masa bersalin anak first, lama woi contraction dengan jalan nak buka.. buka je getah rambut. xikat rambut. ha baru cepat. masa anak kedua, dah memang xikat rambut bila nak masuk lr sbab xnak jadi masa anak first. xsampai 10 minit diaorang pecahkan ketuban, dah fully dilate dan bersalin terus 😂😂😂😂 laju betollll 😂😂😂 rambut tayah cakap. memang la pakai tudung, tapi dah ternampak dah mcam hantu kak limah 💀

Saya. Hahaha. Kdg gase nk gelak balik bila kenangkan kenangan tu. Dh la tgh sakit contraction tu makin kuat. Mmg dh peringkat nk teran je. Doktor nurse dh keliling katil br semangat. Sekali de nurse tanya awak pakai getah rambut ke? X sempat jwp dia sendiri check lps tu leraikan wpun bertudung. Walwahualam. Mybe tu petua org terdahulu yg diamalkan. Ada yg ckp xde kaitan. Ada yg cakap slh 1 cr nk mudahkan.

Maaf ye, xdk plak pnglaman cm ni, kdg diorg tolong ikt lg, pasal jarum kt tngn kn, nk ikt rambut pn susah...lg pn pakai tudung, rambut trikt or x pn... Diorg x tahu pn...first time ni dngr 🤔, maybe nk bg ibu rileks skit kot, kdg tgh sakit, rambut terikat ketat sangt pn, serabut jgk...

Saya baru ni bersalin. Nurse tolak ke labor room pstu dia bukakkan tudung dgn getah rambut. Nurse ckp supaya senang turun. Bila dah bersalin ni tgok gmbr saya suami amik masa kt labor room ya allah dah mcm fiona isteri shrek tu serabai kemain dgn pipi kembangnya 😂😂

sy ank first dulu nurse suruh bukak getah rambut , basah kan kepala , bagi ada jalan baby keluar . sbb time bukaan 1cm tak gerak2 2-3 hari jugak . lepas bukak tu mlm sakit perut jalan terus bukak 5cm . tkthu betul ke tidak petua tu . mngkin petua orang dulu2 kot

sy ank first dulu nurse suruh bukak getah rambut , basah kan kepala , bagi ada jalan baby keluar . sbb time bukaan 1cm tak gerak2 2-3 hari jugak . lepas bukak tu mlm sakit perut jalan terus bukak 5cm . tkthu betul ke tidak petua tu . mngkin petua orang dulu2

rambut panjang kan bila ikat/sanggul susah nak baring dgn elok & selesa. jd dah ganggu fokus kita, mai lg masa contraction.. memang susah nak kawal dah.. nak senang potong je siap2.. tu pun klau mak2 hampa bukan jenis follow petua bersalin gila2 la...😂

🤚 sbb dh pernah dengar jd awal2 dh buka. siap gelang tangan cincin lg. tgh meneran doc tgk apasal susah sgt nak keluar. tgk2 eh masih pakai gelang kaki. depa p buka gelang kaki. tak juga senang keluar nama pun first time 🤣🤣

Saya bersalan bln 11 lps dekat HTA(hkl)nurse suruh buka getah ikat rambut..mula pakai tudung kan..tpi dah dok teran tuh dh hampir 45minit dr nurse minta buka tusung dan bukanikatan rambut..mybe utk kurangkan tekanan..nk bagi relex sikit.

sy pula msa bersalin.. segala2 nya sy tak sedar.. sedar2 tudung dah hilang. rambut mengurai😂. pling teruk bibir luka sebab tergigit. tpi yg lucu mask masih on point.