Siapa geng

Siapa geng baby bulan 11🥰 IBU2 dah buat persiapan ke tu😍😁#ingintahu

27 Các câu trả lời

Ank first lastyear byk saya buat time hujung2. Beli barang, basuh baju, packing baju nak masuk trimester 3. Time tu pregnant masih active. Ni anak kedua start 4/5 bulan dah buat sikit2 sampai sekarang 7bulan start packing plk. Buat awal sikit2 sebab nanti mengah dah penat asyik nak baring je. Pregnant kalini tak active mcm first, banyak rasa nak baring je 😆

Semua barang baju smua dah beli siap2 dah masa kandungan 4 bulan. Husband trus skaligus beli settle smua masatu lepas tau je gender baby. Tp part membasuh baju baby blum lagi, nnt la 33w baru basuh skali pack. Sbab smua barang baby dah hantar ke sabah sbab akan branak and pantang kat kampung saya🤣 nxt month baru saya naik flight balik sabah.

8mo trước

ooo sa 31 week tu ingat mok balik kk tapi 35 week nanti mok jumpa pakar pulak si sarawak GH mok tinguk sa bulih lahir normal ka inda sebab baru last year January kan cezer🤣🤣

Saya due InsyaAllah 6/11 tapi baby besar maybe earlier admit. Even tak ada gdm. Barang baby dlm 75-80% settle. Barang pantang & toiletries baby sikit lagi nak settle. Pastu suami nak basuhkan baju/barang baby. Hehehe semoga yang due november selamat dan dipermudahkan urusan utk kita semua. Amiiin

Kemrin saya last scan baby ke pakar O&G SBB GDM alhmdulillah so far baby okey² je ... due 17.11 tpi kmrin doctr bagitau kemungkin kandungan 38minggu suru serah diri suda dewan bersalin takut baby membesar ktanya alhmdulillah baju smua da beli tinggal nak basuh jeee

8mo trước

Makan ubat sis dan on insulin

Dh siap letak dlm beg tinggal angkut g hospital Jew skg 😬 Due date bulan 11 tp tgk kesihatan maybe pertengahan bulan 10 dh beranak kot 🤣 Sbb GDM 😬 Apa2 pun tunggu keputusan doc nanti Tkt 😵‍💫

8mo trước

Sis zuai sy dh kt hospital hahaha.. 30 weeks Sbb placenta previa type 1 😅

10/11…skrg dah 31 week tanpa persiapan lagi🤭🤭🤭2 minggu dari skrg bru nak shopping spya bnyk pergerakan..org tua kata bgis bnyk begerak dah nak smpai due..semoga dipermudahkan proses bersalin kita semua🫰🏻

baru je bli beberapa.. sbb msing2 bz kje haha. bln 9 bru start beli mne yg perlu je dlu.. btw ap yg nk bwk ye brng bb mse g hspital nnty .. first mommy buntu plk.

Due 1.11. Persiapan tinggal beli stroller, breastpump and barang mandi. Dah tak sabar dah ni nak jumpa baby

7mo trước

due 7/11, settle semua dalam bag dah tinggal angkut je hehe kitanya nervous, semoga dipermudahkan urusan semua mommies 🤍

Saya due 29/11 tak beli ape2 lagi 😅 Ingat masuk 7 months baru nak beli.. patut kena risau ke ni tgk ramai mommies dh prepare 😅

8mo trước

saya 30/11. barang separuh dah beli

due 8.11.baju bru beli 3.yg lain smua belum.dh boleh start beli pampers, susu, brg mandian baby ke. atau awl lagi😅😅? haha

8mo trước

hehe saya dah beli semua tu😁apa pn semoga di permudahkan