Suami Mengalami Morning Sickness. Hehe.

Siapa dekat sini, isteri mengandung tapi suami yg alami mual dan morning sickness? Sy masa tak tahu sedang pregnant, agak pelik tengok suami yang sering lemau dan mual² sampai kena makan gula² penyedap tekak. Tak larat nak buat kerja padahal sebelum ni dia tak macam tu. Bila tengok period dah lewat beberapa hari baru beli pregancy test. Baru tahu pregnant. Agak comel suami yg tanggung semuanya sampai sekarang. dah 13 minggu pregnant. Hehe.

34 Các câu trả lời

Sama macam sye.. Suami asyik penat n mual je.. Makan pon x bape nak selera.. Malam² nak tido asyik uwek2 je nk muntah 😂 masa tu x tau lagi pregnant.. Lepas seminggu lewat period, suami ckp agak2nya ngandung kot.. Cuba check.. Baru la tergerak nk beli pregnancy test.. Alhamdulillah positif rupanya.. Bila dh tau je terus ganti sye plak alahan smpai 3 bulan.. Bila ingat blk klaka pon ada.. Skrg ni 35 minggu dh.. Berdebo plak rse due dh makin dekat..

Sy 2 bulan awal xlalu mkn smpai turun berat 5kg...masuk bulan ke3 suami sambung smpai kandungan 7 bulan...kami first bby so suami xprcaya yg alahan suami pun bleh kne....smpai call darul syifa nk tgok kot2 ade bnde dlm badan sbb asyik pening je...🤭🤭skrang alahan dia dh xade dtng blik selera mkn dia,suami ckp klau lelaki kne alahan kne prcaya🤣🤣🤣

Sy sebelum tahu pregnant mmg husband sy hari hari makan asam, pening kepala, tekak loya & takde selera makan. Apa yg sy masak semua dia ckp tawar padahal sy masak mcm biasa je. Garam semua cukup. Lps 2minggu tu cek upt naik double line. Sampai skrg dah 17weeks sy tkde alahan tp teringat husband rupanya yg kene masa awal pregnant.😆

Last pregnancy suami mintak air masam2 tgh2 mlm... Pening mabuk tak boleh drive... Tak boleh bau keropok ikan... This pregnancy sebelum dpt tau pregnant suami mkn ice-cream dgn air kopi kol 3 pagi... Setiap kali suami minta or mkn minum bnde2 y pelik2 mesti sy pregnant ...hehehe

Hehhehe saya pon camtu jugak.. Dia dah mula craving benda pelik2.. Saya takde craving ape pon mulanya.. Then dia demam2.. Muntah.. Skit kpala semua lah.. Saya try upt double.. Ksian jgk tgok dia yg kena 😂 tapi lpas 7w saya pulak yg kena smpai 11w..nseb kejap.. Takde pulak dmm2

Ada sis. Haahahahaa. Biasa berbalik pd suami. Biasa klau sy mengidam, n sy tak dpt mkn bnda tu. Bnda tu beralih pd suami,hhaahahahha. Pastu dia mngidam,ggih dia cari mknn yg nak dmakan tu. Nak msuk 3 blan. Dia yg nak muntah la, nak mkn itu ini. Sy ni biasa je. Hahaha

Suami sy xde alahan.. Tp dia pnya mengidam, kalah mak buyong. Tgh2 mlm duk korek kek & aiskrim dlm peti. Pdahal dia bkn minat sgt mkn aiskrim.. Sakit gigi katanya. Kalau beli apa2 yg sy tringin, kena beli lbh utk dia skali... Mmg kalah sy la dia pnya mengidam tu.

🙋suami saya pun alahan. Mcm dia pulak yg pregnant. Mual, takde selera makan & letih lesu sampai terfikir utk mc. Tak larat katanya. Suami siap makan mangga muda cicah kicap lagi tu😂😂😂paduhal masa tu saya pun belum tau yg empunya diri ni dh berisi

Sy mengandung 4weeks,suami yg pening2,muntah..kesian juak tngok😫suda la dia bkerja..andu bhaaa..msuk weeks 6 ok suda..berpindah kepada sy pulak..😅xbleh mkn nasi smnggu..tngok nasi pon nk munth..skit2 pinggang,skit blkng,xbleh bau masakkan.😅😅😅

Hehehe , suami sy smpai demam2,nasib baik xlama buat dia mabuk..suami sy sihat demam je trus jadi berhantu bab makan.. Mkn jea yg dia thu yer haha.. dia mmg elergik dgn mkn buah2an ,tp singkat sy pregnant ni jd x elergik mkn buah..Hehehe..