Kencing kotor + sakit perut

Siapa ada pengalaman kencing kotor sampai sakit kat bawah perut belah kiri. Sakit sangat dah masuk hari kedua ni. Dah pergi klinik sbb sakit perut rupanya kencing kotor 2+ and doctor bagi antibiotik. Berapa lama ye akan sakit macam ni? #pleasehelp #firstbaby #ingintahu #bantusharing

15 Các câu trả lời

Sy minum sebiji air kelapa muda, alhamdulillah, terus ok. Ingatkan keguguran masa tu, 1st trimester 2nd baby sbb air kencing dah ada darah tp alhamdulillah, cuma kencing kotor. Baby skrg pun alhamdulillah dah 6 bulan lebih ❤️ pernah baca, air kelapa xok utk 1st trjmester kn, tp sy tawakal je lh sbb mmg dah sakit sgt huhuhuh pernah makan Ural tp kesannya lama 😭 xmampu nak tahn sakit lama2, tu yg trpaksa minum air kelapa

1y trước

Alhamdulillah, welcome sis ❤️

Saya pernah kena juga, sakit di kiri perut sampai ke blkg. Elok sampai klinik, rs nk pitam dh. Doc suruh buat urine test dulu mmg kencing kotor. Saya mintak doc inject ubat tahan sakit kt butt cheeks, sejam dua lps tu terus lega. Dh 2x kena, dan mmg dua2 saya terus mintak doc inject ubat kt butt cheeks je sbb effect dia cpt sikit dr mkn ubat. Klu mkn ubat shj berhari2 jgk baru hilang. Ni utk saya la 😂

1y trước

sis kne berapa kali sepanjang preggy?

minum air kelapa tanpa gula atau air barli sis tuk elakkan kencing kotor. sya dulu sblom prgnt ada kencing ktor. makn antibiotik. pastu jdi lagi sya makn ural plk. .pastu minum air masak bnyak2...bila sya dpat tahu sya pregnt, sya sllu minum air barli, air kelapa tnpa gula tanpa ais. .smpaikan 3trimester dah stakt nim xder lagi kencing kotor, alhamdulillah.

ambik masa beberapa hari juga la. sy pernah kena masa pregnant anak ke 2. nikmat nya Allah ja yg tahu. sakit ari²,bila kencing rasa terbakar,pedih lepas tu tak puas kencing. sy mkan antibiotik,minum banyak air 0. start dr situ,kalau sy rasa malas nak kencing,cepat2 teringat azab sakit kencing kotor. terus insaf dan cepat² ke toilet

1y trước

sy pernah kena, sakit dia sampai merengkok bdn jadinya... serik!!! trus minum air masak bnyk2 smpai penat bangun g toilet. tp lepas pada tu syukur takde dah.

saya artu kene kencing kotor start masuk 6 bulan ke atas . tp dh masuk 8 bulan ni kencing kotor dah hilang ,petua dia mnum air barli , pastu kerap mnum air masak kalau boleh dlm 2L lebih kene minum . pastu amalkan mnum air kelapa seminggu aekali g cari air kelapa muda . msti ok sis .

saya ad pengalaman sakit bawah perut mse kencing.. kencing mmg kerap dri dlu lgi. simptom lain xde. Jdi camni lepas travel jauh KL-Kel time puasa. Saya x gi klinik, just minum air banyak2.. dlm 4 hri okey, tak sakit dah nak kencing.

saya pun haritu kena kencing kotor jugk makan antibiotik doc bagi tk jalan , kesudahan nye kena masok wad , doc cucuk antibiotik berbotol2 baru lah kencing ok , seksa betol kena kencing kotor ni dah kencing tk smpai 5 minit nk kencing lgi 🤦🏻‍♀️

1y trước

sis kne lagi ke sampai skrg ? sy pun kencing x lawas ni.. da kencing nak kencing lg 😭

saya pernah kena sis sebelah kiri jgk..kena masa 7 bulan kencing kotor sy 3+ mmg sakit gila...nak baring sebelah kiri seksa,nk duduk bergerak bagai..pergi hospital doc bgi antibiotik dlm 5/6 hari baru ok lepas hbiskan antibiotik..

1y trước

Ok tak sabar nak habiskn antibiotik and cepat baik

minum air barli sis.byk manfaat die.sy stiap kli checkup kk msti detect kencing kotor smpaai doc bebel 😅 last2 suami bg cdgn bykkn mnum air barli.alhamdulillah normal dah

Hi sis. Sy 2x kene sepanjang mengandung.seminggu baru betul okey slps mkn antibiotik. Kene banyakkan minum air masak. Kalau x akan berulang lagi.

1y trước

Ye sis sy sampai warded. Sebab effect sakit sampai ke pinggang . Seminggu drip air. Harap sis cpt sembuh. Boleh juga amalkan air rebusan barli