UTI/Jangkitan dalam air kencing

Hi momss ! Share experience mommies yang pernah kena kencing kotor pls ! I 11weeks and kena kencing kotor. Tapi i sakit perut belah kiri je sampai nak bergerak pun sakit 😥 Nak kencing semua ok je tk sakit. I sakit perut teruk je and doktor check air kencing dia cakap i kene UTI. Ada mommies yang pernah kena macam i? #firstmom #bantusharing

1 Trả lời

Hai. Pernah kena UTI sampai demam. Kena banyak minum air dari sebelum pregnant. Sebab masa pregnant akan kerap buang air. Elak minum air bergula banyak. Cuba minum air barli tanpa gula. Moga diberi kesembuhan. Nak sembuh makan masa sedikit ya, mommy.