Boleh saya tahu simptom awal kehamilan awak semua?..saya curious sangat

Share please

21 Các câu trả lời

sy boleh tahu pregnant masa tu sbb instinct sy.haha xtahu kenapa time tu sy duk rasa yg sy mngndung. penat tu ada tapi xde lah penat sgt. tambhn pulak sy ni xde alahan. so sy Pon xthu kenapa dlm hati rs yg diri ni lain maciam gitu. breast pain tu ada tapi xkuat Pon. time tu sy belom delay lagi period tapi sy kuat kencing. kejap2 nak kencing. pastu asek lapar. kalau lmbat mkn jd sedih. tapi sy belom test upt time ni sbb sy tgh bercuti ngn husb . sblom g bercuti tu nk test asek lupa je... lastly sy xmenyabar tau rasa pelik sgt perasaan tu. balik je bercuti terus sy masuk tandas test Tanpa bgthu husb.sy test pakai opk time tu sbb xde upt,kejap je dh naik double line terang pdhl sblom ni sy punya opk xpernah nak positive.gigil kejap.ptg tu jgk pergi beli upt dipntell,mlm tu test mmg positive.Alhamdulillah. syukur sgt. ia ibarat mcm hadiah birthday sy ..

kalau macam saya, before test tu..saya raca sakit2 pinggang, letih..lepastu breast rasa tegang gila, sakit dua Kali ganda rasanyaa..tunggu2 period x datang2..sbb selalu kalau nk period breast mmg akan sakit, tapi Kali ni x keluar2 periodnya.. kita x rasa y kita pregnant tp husband berkeras Suh kita check upt.. so, kita Pon check la.. Alhamdulillah..time tu baru tau rupa2nya pregnant..then start la rasa nk muntah, mual2, letih sepanjang masa dan loya tekak bila bau makanan..tapi tak semua makanan, kalau saya, saya x suka bau sup ayam. Nak termuntah rasanya kalau terbau n teringat sup ayam.

Sy muka tiba2 jerawat seketul besar ja lepas tu pergi bebekam tukang bekam tak nak sbb dia kata bdn sy panas2 mcm pregnant, teringat nipple da start ngilu2, kuat tidur and lapar memanjang, then malam tu kluar darah coklat sedih ingat kn period haha taknpuas hati esok cek upt pun negative then minggu depan nya sy tnmpk test pack ada 1 lagi, cek sj2 biar kn d tandas lama2 then masuk ambil eh 2 double line samar2, tak puas hati beli clear blue double line terang da hehe syukur xda alahn baby pun kluar xda kuning sekarang sdh 11 bulan 😘😘

macam saya asyik demam beberapa kali and rasa macam ada ketulan kecil area atas ari2 tu. sebelum ni saya pernah check kawan2 saya memang betul mereka pregnant. then bila rasa ketulan tu memang perasaan kuat kata saya pregnant tapi test upt kejap positif kejap negatif. so saya tunggu sampai next period. bila sepatutnya period tu saya muntah2 and pitam tapi tak period. so saya tunggu after 10 hari untuk buat upt and yes dapat 2 line yang terang. now dah 39minggu 5hari. baby masih seronok duduk dalam perut🤭🤭

sy period regular every month. lewat pun sehari dua, or awal sehari dua. then masa pregnant (tak tahu lg), period lewat 2 minggu. and ada pakcik ckp kt husband, nmpm wife tu ada isi tu... then check upt subuh2x kol 6 pagi. naik terus double line pekat. masa tahu 5w. lepas scan 9w, nmpk kantung dan baby, baru alahan start. sampai 27w baru hilg alahan

sy start dgn sakit perut mcm nk period seminggu.tunggu2 tak dtg pun. pastu sakit breast lain mcm . aerola mcm timbul pelik. tpi tak syak pregnant lgi. sbb blm smpai due period. sy pikir maybe sbb nk period sbb tu rasa mcm tu. sy tak pernah missed period. lepas lewat seminggu baru rasa nk test. naik 2 line . smpai skrg breast rasa sakit. 20w

before check upt asyik rasa sakit pinggang macam mild punya senggugut, pastu ada rasa senak di ari2, sakit kepala...then delay period 2 hari check upt, positif. seterusnya loya, cepat penat, cepat mengantuk. Tiada selera makan. Makan je mesti rasa xsedap perut, rasa nk muntah balik. Sakit breast. Lebih prefer masam2 food.

sy hritu symptoms paling kuat sakit bawah perut mcm senggugut. So msa tu mmg tak expect pun preggy sbb senggugut kn. Lewat period hari ke 3 saje cek upt naik pula double line. pdhl sblum² tu lewat period seminggu dua takde pun double line.😅 Rezeki tak ke mana. 😊

mmm for me yng paling noticeable sekali is breast pain, breast sakit yng tk pernh rasa seblmni dia tegang dia mcm tiba ii besar tau membengkak mmg pelik lah sgt time tu… lepastu try ambik test lahh pregnanttt HAHAHA

Rasa badan xsihat..kejap demam kejap ok..badan rasa penat xbermaya sgt..pastu baru delay period..dh delay rasa mual dan pening2..kerap lapar,lambat makan sikit perut dh masuk angin..