Cara check 7 point BSP

Hello, sy hmil bru 11w,smlm mnum air gula. Hrini misi call sy ada GDM, lps jumpa doc, doc ada explain cara check bsp, smpai rmh sy jdi lupa apa doc ajar. Nk tnya ambik bacaan pertma tu, pg sebelum sarapan ke selepas sarapan? Yg ke 2 tu sy ingt, puasa 2jam lps tu ambk semula darah. Momy2 yg ada pengalaman boleh tlg ajar ye. Sbb ni 1st time sangkut GDM.

7 Các câu trả lời

sy tgh lalui skg 😂 kalu esknya nak cek bsp, mlm ni jam 6ptg sy da stop mkn berat.. so esk jam 8pagi sy cek, mnum air n mkn roti kosong je alas perut utk cek 10pagi punya .. setel cek jam 10, mkn yg ringan² je mcm roti cicah milo kosong je alas perut .. biasa kalu nak cek sy akan amik masa setgah jam je mkn n stop 2 jam sebelum.. inshallah result ok 🤗 itu cara sy.. kalu x puas seminggu skali nak hadap kk 😂

boleh rujuk dlm buku pink yg jadual kena isi bsp tu.. sy buat mcmni.. 8.15 am- 1st BSP (sblum bfast) 8.30 am- breakfast 10.30 am- 2nd BSP (2 jam lpas bfast) 12.30 pm- lunch 2.30 pm- 3rd BSP (2 jam lpas lunch) 4.30pm- minum ptg 7.30pm- dinner 9.30pm- 4th BSP (2 jam lpas dinner) *breakfast je 2 kali, sebelum ngan slpas.. lunch n dinner slpas. no need to really puasa dlm masa 2 jam tu, minum je air masak, mkn xleh..

2y trước

if bercanggah cara ambil bacaan, directly call KK tya nurse trus mcm mna nk ambil.

bsp x perlu puasa yer. 1st bsp sebelum breakfast, x kira la pukul berapa pon nak breakfast. 2nd bsp 2jam selepas makan breakfast. kalau stop mkn pkul 930, amek 2jam selepas 930. 3rd bsp sebelum dinner, sama jugak x kira nak dinner pkul berapa pon. jnji sblm dinner. 4th 2jam selepas makan dinner. kalau habis dinner pkul 10, mkna nya 2jam selepas pkul 10.

2y trước

xperlu puasa, tp lepas makan tu mmng xblh makan2 apa2 yg lainkecuali minum air putih shj. so awl2 buat mmng akan struggle juga la.

KK sy bg time siap2. pkul 8 sebelum bfast buat bsp.pastu dlm mase sejam lpas buat bsp tu je bole mkn.kol 9 ke ats tu xleh mkn dh. pkul 12 tghri buat bsp n lunch terus.kol 1 stop dh mkn. pkul 530 buat bsp,mkn ptg.kol 6 stop dh mkn pkul 930 mlm last bsp,terserah nk mkn or x. air 0 boleh je minum setiap mase

7 point BSP 1 - bangun tidur terus check 2 - 2 jam selepas sarapan 3 - sebelum lunch 4- 2 jam selepas lunch 5 - sebelum dinner 6- 2 jam selepas dinner 7 - sebelum tidur. untuk 7 points ni selalu doc nak tgk mula2, nnt doc akan minta yg 4 points je, iaitu no. 1/ 2/ 4/ 6

saya gdm kalau time pg nk cek saya xkn amik apa2 sarapan lg.lpas saya dah buat bsp baru saya sarapan.tapi amik sarapan yg rendah kalori laa.sebb nk cek plak 2jam selepas.

kat buku pink ade rujukan