Nk turunkan bacaan gula..

Nak tnya mcm mna nk trunkan bacaan gula..sy dh 2x bt BSP..doc kk bg pluang skali lg bt BSP mggu dpn. Klau xtrun jg kna ambik ubat @ ccuk.. sy dh 18weeks++...umur dh 35, ni Masuk anak ke4... Mohon pndpt kwan2 yg ada pengalaman

2 Các câu trả lời

Minum jus lemon tanpa gula malam sebelum puasa. Elakkan mkn buah yg manis dan kandungan gula tggi waktu bsp. Elak kicap/sos/sos tiram/ santan kotak 2-3hari sebelum bsp. Saya minum air gula sekali je. Alhamdulillah skrg dh stop bsp

4y trước

Iya. Tp bdasarkan review doc jgk. Bsp sentiasa cantik, scan baby pn xde prob, nnt doc akn stopkn.

Saya pun kena buat bsp setiap 2minggu...berdasarkan pemerhatian saya, kadar gula saya banyak turun jika selepas makan banyak buat aktiviti yg mengeluarkan peluh...macam senaman ringan2...

4y trước

kalu boleh, jarakkan beberapa jam selepas mkn dan sebelom tido tuu...kalu trus tido, mmg tinggi juga gula pagi...