Baby Syurga

Seronok duk follow group ni bljar mcm... Apakan daya xda rezeki.. Sy bru lpas miscarriage pg tdi. Alhamdullilah dah settle operations.. Sbb sakit n drh msh ada dlm rahim.. So doctor tolak dewan bedah utk cuci.. Full bius.. Sedar2 dah kluar dewan bedah.. Alhamdullilah sakit skit kat rahim.. Bru lpas cuci kan.. Pengalaman x dapat dilupakan.. Bby bru 10 weeks dgn mama.. Xpa la InsyaAllah da rezeki lain... Mohon jasa baik semua doakan sy cpt shat n ada rezeki bby lagi nanti.. Klw ada yg nk share tips pantang share la yea.. #firstbaby #10weeks #anaksyurga #muhammadramadhanrizqin #alfatihah

50 Các câu trả lời

Saya pernah gugur ..usia baby dah 6 bln.. Air tuban pecah tiba2.. masa tu xtau nak ckp la ..dah dpt agak dah.. duduk kt wad..pakar silih berganti decide.. baby terpaksa dilahirkan sebab air tuban dah makin kurang.. saya jadi hilang akal..sebab masa semua pakar tu buat keputusan..baby elok bergerak2 dlm perut.. Saya fight dgn doktor tu.. saya ckp kalau saya bersalin skrg..mcm saya bunuh anak saya sendiri..sister sebelah saya ..peluk saya tahan nangis..no..kami semua perlu selamatkan u..sebab baby ni nanti pertumbuhan dia x sempurna..air tuban dah kurang.. Sebab bila lepas 2 minggu ..akan effect pada darah n saya.. akur dgn keputusan..saya di induce...baby lahir mudah sebab dia kecik.. Tapi suami sendiri tgok.. baby tu keluar dan dia usaha nak bernafas tapi x mampu ..sebab paru2 dia x matang.. memg sgt terharu waktu tu.. Suami nangis ..nurse x mampu nak ckp apa2.. Kami dilarang rakam n ambik foto..sebab takut mengganggu emosi .. Sebulan saya jadi abnormal .. tekanan perasaan.. Memg xboleh lupa semua ni.. Pada yg pernah keguguran di awal kehamilan.. Jgn sedih.. Semua tu ketentuan dari allah..

5y trước

Semoga kuat sis.. Sakit bila kehilangan.. Tapi Allah mbik ssuatu mungkin nk digantikan dgn lbh baik.. Semoga kita ada rezeki lg lepas ni.. InsyaAllah

Hujung 2017 sy mengalaminya. Misscarriage 12weeks. Bulan 9/2018 alhamdulillah, pregnant semula. Salam takziah sis. Kuatkan semangat. N pantang betul2 yea. Jaga diri baik2. InshaAllah ada rezeki lagi lepasni 😊 Lepas misscarriage tu doc pesan dgn sy, bg rahim rehat 3bulan dulu atau 3kali period. Lepastu boleh cuba TTC semula. Start dgn folic acid mcm biasa 😊

5y trước

Tq dear.. InsyaAllah

Innalillahi wainnailaihi roji'un... Alhamdulillah sis tenang dan redha... Serinna yg baca pun dpt beri semangat pd serinna dgn sifat akk ni...InsyaAllah akk, ada rezeki lbh baik Allah sediakan utk akk... Take care ya akk... Semoga Allah permudahkan segala urusan akk..

5y trước

Tq dik.. InsyaAllah... Aaminn

takziah puan.. sy bln feb aritu miscarriage jgk, pantang mcm bersalin jgk, jge mkn, mnum akar kayu, tungku, tu smua penting klo nk sht cpt mcm biasa.. dlm 2mggu insyaAllah dah sht bdn, tp jgn lasak2 sgt ye..

Innalillahwainnailaihiraji'un.. sis kena pantang betul2 ya.. paling kurang pun 2-3 minggu.. pastu ambik folic acid untuk rancang ad anak smula.. smoga ada rezeki yg lebih baik pasni..

Pantang makan betul2 ye. Sy gugur 11w masa january haritu. Pantang makan sebulan jugak tp tak berurut apa sebab tak sempat. Skrg pregnant balik, baru 6w. Tapi risau masih ada 😌

5y trước

Take care. InshaAllah nanti ada rezeki lagi ☺

Takziah...saya pun pernah miscarriage thn lps bulan 6 (12mngu) slps 6 bln saya preggy lgi.InsyaaAllah bulan 9 nti bslin..saya doakan moga slps ni awk preggy lg ya..🙂

takziah sis..inshallah nanti Allah gantikn lg yg lbih baik..redha akn pmergian baby syurga.. smoga sis akan mgndungnlagi dan lahirkn baby nati..aaminn🙂

Salam Takziah unty fmly sis, semoga sis selalu kuat in shaa Allah ada rezeki yang baik3 untuk sis akan datang.. In shaa Allah amin3 Ya Robbalamin❤

takziah. takpe sis. Allah sentiasa menggantikan sesuatu dgn sesuatu yg lebih baik. percayalah pada perancangan Allah. mudah2an ada rezeki sis nanti ♥️

5y trước

Tq.. InsyaAllah. Aaminn