Sesi Tanya Pakar Bersama Dr Sai Sudha Ram Moorthi di Pantai Hospital Ampang.

Hi Semua! Sekarang ni sudah tidak pelik lagi jika ibu mengandung berdarah semasa hamil. Ramai di kalangan bakal ibu sekarang sering menanyakan soalan ini kepada doktor. Pernahkah anda tertanya kenapa ia berlaku? Apa punca pendarahan ini? Adakah darah ini “implantation bleeding”? Bolehkah datang haid walaupun sedang mengandung? Adakah ia normal? Pendarahan yang macam mana tidak normal? Perlukah kita “bedrest” jika berdarah? Jika anda mempunyai semua persoalan atau berada di dalam situasi tersebut, anda wajib ikuti Sesi Tanya Pakar kami pada kali ini. Tanya soalan anda tentang pendarahan pada awal atau sepanjang kehamilan bersama Dr Sai Sudha Ram Moorthi, Pakar Obstetrik dan Ginekologi (O&G) di Pantai Hospital Ampang pada 13 Julai 2023, hari Khamis. *NOTA: Sebarang persoalan di luar daripada topik dan tarikh yang ditetapkan mungkin tidak akan dijawab atau dipadam terus.

Sesi Tanya Pakar Bersama Dr Sai Sudha Ram Moorthi di Pantai Hospital Ampang.
6 Các câu trả lời

Hai Dr, Jika berlaku sedikit pendarahan seperti spotting pada awal kehamilan tetapi sekali/dua. Adakah perlu untuk berjumpa dengan doktor? Untuk check up. Terima kasih.

1y trước

Hi Pn. Sebaik2nya kalau ada spotting, pls jumpa Dr. Sering kali ibu2 assume takde apa2 tapi selepas diperiksa, ada yang kandungan luar rahim/ keguguran dsb. Jadi saya selalu nasihatkan supaya jumpa Dr untuk kepastian.