Anda Yang Mana Satu?

Hi semua! Ibu-ibu kalau di bulan Ramadhan selalu masak di rumah atau beli je makanan dekat bazaar? Jom kongsi jawapan anda di ruangan komen!

Anda Yang Mana Satu?
332 Các câu trả lời

Masak di rumah. Kebersihan lagi terjamin, save duit. Masa Ramadan ni la kena latih diri lagi strict soal pemakanan sihat, tingkatkan amal ibadah 💪✌️ Masih trauma tahun 2013 abang beli makanan di bazaar hari pertama puasa, dua minggu berturut-turut demam tak surut, nak tak nak hantar emergency sekali kena demam kepialu. Percuma hampir sebulan tak puasa, beraya di wad lagi 🤣

Masak di rumah...sbb rasanya tahun ni xde Bazar...risau ooo covid19 skrg ni... walaupun nanti di umumkan covid19 dah habis ke apa, tp virus ni mesti masih ada..cuma dlm keadaan dormant.. harap2 hilang terus la dr muka bumi ni..

Beli kudap2 je kat bazar.. mcm kebab, ayam percik klu teringin.. kuih2, air.. lauk pauk wajib masak sendiri.. keluarga kene mkn air tangan kita.. baru berkat 🤗

Msak d rumah,kalo beli d bazar mcm bnyak blaja yg kluar...buat je kuih 1,2 jenis dah ckup...kdang mkan pisang goreng je dah knyang..skli skala boleh la p bazar..

Biasa masak. Jarang sangat beli. Kalau nak beli jugak, beli dengan yg dah biasa je. Tak berani nak cuba dgn penjual yg baru. Takut nanti sakit perut 😆

Selalu masak dirumah,tahun lepas sekali je pergi bazar sebab teringin tp beli air je sebab beli akhir2 ramadhan ramai dah yg tak jual lauk😅😅😅

Tegok pada situasi kalau rasa nak makan lauk bazar beli je tapi masak jugak untuk sahur tapi selalu pegi bazar beli air dan kuih jer😁

Masak di rumah. Kalau beli tu nampak semua sedap n semua nak beli. Sudahnya x makan n buang cmtu je.. dh jadi pbaziran

Kadang bli bazar kadang masak.. Tp tahun ni x tau la dgn mslh virus.. Mcm pluang tipis je nk bli makanan kt bazar

Thn ni bazar xde huhu.. Selalu g bazar sbb suka tgk mcm2 juadah yg djual.. Kdg2 suka beli mknan yg xpnh mkn lg..