Datang melawat baby waktu malam

Hi semua, saya masih dalam pantang baru 23hari, saya berkahwin dgn anak tunggal lelaki jadi keluarga mertua mmg sgt gembira bila dpt cucu pertama. Tapi ada satu masalah dorang selalu datang n nak datang tengok baby malam, saya mmg tak bagi tapi diorang jenis mcm xpaham saya risau takot baby nampak ‘benda2’lagipun malam lah waktu saya dan baby nak berehat mmg sgt tak sesuai lah nak dtg tengok walau ape alasan sekalipun Haritu dah tegur suami kecik hati pula.mcm mana nak bagi orang2 takda common sense ni Paham ye.?

1 Trả lời

Tgjwab suami ni sis.. 😅 dia perlula pk keselesaan n privasi isteri jugak. Sy dlu brslin d ngri mrtua. Sy admit ward sy minta suami jgn gtau fmili. Yela tga skit nsebla time tu memang sy lembik gila sbb effect ubat. Sy gtau baby dh kluar hospital bru gtau. Dan utk elak org lawat2 kami brpntang sndri wlpun rumah mrtua dekat. Suami sy ank llki tggal. Dan ank sy ccu prtma. Jd mmg kna tgas skitla time pntang. Cth klau ad nk dtg mlm, dia gtau lpas mgrib ja ya. Jam 10 ke atas xdpt. Xpun dia tipu, isteri atau baby dh tido. Atau klau siang nk dtg rumah kena dia ad. Klau dia kerja dia xizin dtg. Baby dh sbulan bru fmili brkmpul rmai2 buat mjlis ksyukuran. Lpastu kami kmbali rutin hidup brtiga mcm biasa.