tak minum susu langsung ok ke?

Hi semua, nak tanya pendapat.. saya dah 20w, tapi memang takde amalkan minum apa2 susu pun setiap hari.. ok ke? atau saya dah perlu start minum susu? akan jejaskan penghasilan susu ke nanti? biasa start minggu ke berapa pregnant mom akan start produce susu? #seriusnanya #ingintahu #firstmom

2 Các câu trả lời

OK je tak minum susu jika ada sumber kalsium lain yg mencukupi untuk puan dan kandungan. Susu ni sebelum hamil pun boleh minum sbb ia ada dlm piramid pemakanan Malaysia yg wajar kita ikuti. Ikut pada badan. Seawal kehamilan lg hormon dah mula proses untuk penghasilan susu. Pengeluaran susu yg saya tahu sejurus selepas bersalin.

Saya pun tak minum susu sbb susu trigger muntah saya walaupun dah 20w 😅 saya ganti dgn calcium supplement