keguguran terancam

Hi semua, nak tanya if kgguran terancam bahaya tak? Spe ada pengalaman. Sebb baru2 ni ada bleeding, tapi dh scan kandungan masih ok.

6 Các câu trả lời

Saya pon doktor diagnos threathen miscarriage. Kali ptama bleeding, ada fresh blood dan darah beku. Masa tu baru masuk trimester kedua kehamilan. Sampai la sekarang still ada bleeding. Kadang spot, kadang banyak sikit. Kali pertama pergi emergency hospital sbb ada darah beku dan fresh blood. Kene warded sebab doktor nak monitor. Sekarang kandungan saya baru 18 weeks. Then ni kali ke 6 datang spital, masalah yang sama juga. Sekarang tgh warded. Sebab bleeding byk, lebih dr biasa then ada darah beku. Alhamdulillah setiap kali scan, semua okey. Cuma doktor kata, kat bahagian bawah rahim saya ada luka sikit dan kedudukan uri saya agak kebawah sikit. Sekarang ni kena bedrest je, xblh nak bgerak sgt sbb kalo bgerak lebih darah akan keluar. Kalo xde pape, petang ni doktor cakap boleh balik dah. Mohon doa semua kawan kawan ye moga saya dan baby kuat sampai akhir. Juga saya doakan semua kawan kawan yang senasib moga cepat sembuh, moga ibu dan baby sihat smpai ke akhirnya. Aaaminn 💕

5y trước

Saya ni pon duk ward lagi. Hari keempat. Tapi bagus jugak duduk ward, biar doktor monitor kita. Duk rumah risau jugak. Huhu

Sama mcm saya masa kandungan 21 weeks bleeding di sbabkan uri kat bawah. Smpai nak mlahirkan pun masih ada spotting2 coklat. Tapi semua ok bayi dlm kandungan ok. Doc kata kalo nak induce takut bayi tak slmat sbab kandungan masih awl. Smpai kena suntik dexa ubat matang kan paru2 bayi. Smpai dua klinik saya temu janji setiap bulan disbabkan pendrahan ni.

Sedihnya...sy sdg alami benda yg sama... Bleeding pg td... Bby n heartbeat ade..tp kantung irragular shape..

Minggu lepas masuk ward sbb thretened mc, 10w. Skrg 11w masih ade bleeding selepas seminggu keluar ward. Sakit ape semua xde. So skrg bedrest je lah.. xleh lasak sikit pun, lipat kain sikit pon xleh. Cont makan duphaston, tp up dose ke 3 kali sehari je.

5y trước

Boleh naik lagi kot.. sbb baru lagi kan.. harap2 ada la keajaiban Allah.. awk pon sama 😊

Saya pun bleeding masa kandungan 7 minggu.. Depa bagi ubat kuat rahim... Lepas tu jumpa bahagian epau... Alhamdulillah sekarang dah 12 minggu...

Kandungan terancam ni dia macam ke arah rahim tak kuat. Even ada janin pun, if ada bleeding still boleh ke arah keguguran. So ubatnya adalah makan ubat kuatkan rahim and bedrest

10mo trước

brp lama bed rest tu? kalau yg bekerja mcm mne