Ada yang kira ikut bulan, ada yang kira ikut hari...Mommy macam mana?

Hi semua mommies TAP yang awesome 🙋😘 Min tahu ramai sangat yang keliru bila nak kira usia kandungan dia🤰 Kadang bila kita bagitahu berapa minggu, orang tanya berapa bulan. Lepastu ada jugak yang tanya berapa hari dah😅 Banyak-banyak soalan, soalan ni paling popular punyalah 🤭 Haah jom tengok dekat bawah ni carta untuk kandungan mommies semua. Harap sangat dapat membantu tau😘 *NOTA : Jangan lupa LIKE & POST PENANDA tau sebagai rujukan!

Ada yang kira ikut bulan, ada yang kira ikut hari...Mommy macam mana?
175 Các câu trả lời

Betul tuu. Masa anak pertama saya ikot kiraan bulan, sampai org tanya 'oh dh berapa minggu sekian sekian' kite balik yg blur😅 Anak kedua ni pulak baru laa ikot kiraan minggu dan bulan, so takde lagi dh blur 🤭

sy ikut yg ini ,,,yg atas ni mcm salah kira je 😅😅

Ohh ank sy yg ke lima lahir 31week 5 day.. Jadi baru 7bulan la mase tu ya

20 mggu 6 hari 😍 lebih suka ikut mggu drpd bulan. Senang.

now 40w 5D, hahahahah so 9bulan 16hari la ye😜

4y trước

da masuk wad ke tu😜

Kenapa 5 bulan tu pelik

14 minggu 3 hari brp bulan ya 🤭

Alhamdulillah dah melahirkan 😘

betul ke tu min, 5bulan = 4m 2h?

5 bulan tu mcm Mana pengiraan ?