DIET KETIKA HAMIL

Hi semua. Ini first pregnancy saya. Sebelum saya tahu saya mengandung, saya dalam plan berdiet. Now berat saya 94kg, and kandungan 11 weeks. Soalan saya, boleh ke saya teruskan diet dalam tempoh mengandung ni ? Sebab saya ada baca2 info katanya time pregnant ni berat tak elok turun ya ? ? at least saya nak kurangkan lagi dalam 10kg macamtu. Boleh ke saya teruskan diet and kurangkan berat badan ? Terima kasih atas jawapan semua ?

2 Các câu trả lời

tk perlu kot. takot mganggu kandungan. sy harituu pn mse buka buku dh 90kg. mse nk bersalin dh 102kg. its okey masa dlm pantang blh diet secara sehat. berpantang btl2 In Shaa ALLAH berat turun nnt. sy dh 44hri berpantang dh 10kg turun berat 😊