Diet waktu pregnant

Perlu diet ke ketika mengandung? Sebab naik berat badan banyak sangat, ada tak tips ibu mengandung untuk kurangkan makan? Ada sesiapa perna lalui ke? Sebab sy alhamdulillah alahan tak ada jadi saya makan je ikut rasa lapar ni. Baru 4 bula pregnant berat dah 82kg

2 Các câu trả lời

doktor sy sarankan suku suku separuh. banyakkan juga makanan yg tinggi serat. Kalau snack, dia sarankan epal hijau & jambu batu. Beras pun doktor cadangkan beras merah kalau nak alternatif lain selain beras putih. Makan secara kerap juga utk elakkan perut kosong. Tapi paling digalakkan suku suku separuh tu, biar makan kerap tapi dlm kuantiti sederhana.

nahh kalau dah lapar x perlu diet pon. berat mmg akan naik. x byk, sikit pon mesti naik. jgn seksa diri and bby. mkn je sikit2 tapi kerap.