Waktu mengandung, ibu ada minum air sejuk tak ya?

Hi semua ibu-ibu TAP👋😍 Waktu mengandung dulu siapa yang suka minum air sejuk ya?🍹🧊 Min dulu suka sangat minum air sejuk, hampir setiap hari😅 Tapi ayat ni min tak pasti lah macam mana hmm🤔 Apa pendapat ibu-ibu yang lain ya? Jom kongsikan di bawah😇

Waktu mengandung, ibu ada minum air sejuk tak ya?
306 Các câu trả lời

M͢c͢m͢ s͢i͢s͢ w͢a͢j͢i͢b͢ a͢i͢r s͢e͢j͢u͢k͢ s͢e͢t͢i͢a͢p͢ h͢a͢ri͢..X͢ p͢u͢a͢s͢ m͢i͢n͢u͢m͢ a͢i͢r b͢i͢a͢s͢a͢

Sebelum mengandung mmg x suka langsung minum air sejuk xbole langsung tp skg pelik sgt pg2 da minum air sejuk ais pn minum 😆😆

Mnum je sbb husbnd mniaga hari2 dok mintak air blng die jual, tp sy mnum air sunquick oren dgn limau asam boi xde gula🤣 kunyah ais skli

3 anak MMG air sejuk sblm besalin lps besalin&lepas pantang dlm 3@5 bulan xminium ais@sejuk sbb baby menyusu badan..ikut badan masing2...

sblm preggy sy mmg suka minum air sejuk..sejak preggy ni sy kurangkan sikit minum air sejuk,sy lebihkan air suam..

suka minum air sejuk... tapi bukan yang ada ais tu...air sejuk biasa.. sebab cuaca sekarang tak menentu...panas ya amat....😰😰

sy rase x ade ape pun sebenarnya , mukin mitos jee. kdg2 sy ade tye nes yg jga saya , tpi dy ckp x ade mslah klw nk mium

time mengandung suka sgt air sejuk lagi2 masuk trimester ke3..padahal sblm mengandung tak brp suka air sejuk kecuali jus

mitos je tu..sy mmg kuat minum sejuk .tp kalau dah pantang jgn mimpi nak minum ...bahaya ..lepas pantang 100 hari ok la

sya pn suka minum sejuk..makan sejuk..husband sllu bising..org ckp klau kuat minum mkan sejuk baby besar susah nak besalin.

4y trước

minum air sejuk kosong/miniral takda masalah pun.. klau minum air sejuk manis2 mcam milo ais tabur la, teh ais la, sirap bandung la.. yg tu la punca gdm & bila gdm baby boleh jd besar. org tak pregnant pun tak elok minum air manis, bukan org pregnant je..