tendangan baby

Semenjak dah masuk 30weeks keatas.. Tendangan bbay mesti kurang.. Selalu mengeras jaa.. Adakan normal ye mommy..? Skrang 32weeks.. First baby..

14 Các câu trả lời

Pengalaman sy baru2 ni. Bby 32w. Bby bergerak, cukup 10x tp slow. X rasa tendangan kuat. Seharian pujuk2 bby ajak main. Sampai midnight pun slow je gerak. Selalunya midnight paling active sampai senget perut. Sy tak sedap hati terus ke hospital. Doktor buat ctg dan pantau 24jam. Alhamdulillah takde apa2. Doktor ckp mmg ada harinya bby gerak sangat slow tp kalau rasa risau dan waswas, trus je ke hospital. Lg satu kalau 10x gerak lambat nak cukup, kalau biasa pukul 3ptg dah cukup, kalau terlewat drpd tu, terus je gi hospital. Risau bby stress, bahaya utk bby. Pengalaman bermakna utk sy dgn suami. Dr siang mengadu kat suami bby gerak slow tp kami duk fikir positif maybe bby tdo. Tup2 sampai midnight slow jugak, sy dah nangis meleleh air mata sbb walaupun bby gerak, tp sy x puas hati kenapa bby gerak slow sgt. Tkot bby weak. Suami terus pecut g emergency.

Sy pn 32wk, ada time aktif ada time senyap...jnji cukup 10x gerakan...mcm sy kadang kol12dh complete sbb dia aktif pg...kadang smp kol6 ptg bru complete..dia senyap pg, ptg lak aktif...dh makin bsr dia kurang ruang...tp mlm mmg aktif susah umi nk tdo 😂😂😂😂😂

Normal lh tu sis, yg penting kiraan 10 tu kena cukup.kalau dh masuk 36week nanti lagi lah dia slow je tendang sbb ruang Makin sempit utk dia bgerak .

Normal sis, mngeras tu namanya broxton hicks nanti makin lama makin kerap dan kalau makin sakit tu salah satu tanda nk bersalin

insyaallah normal sbb baby makin besr dan ruang mkin sempt tapi maksure ckup 10 gerakan setiap hari if kurg segera ke hospitl

Sama sis...skng sy dh 33w..kerap mengeras..smlm checkup nurse ckp normal..jantung pon ok...tp kne kira ckup ke x gerakan bby..

5y trước

Klu ckup 10 alhamdulillah...normal dah tu..jgn pkir yg bkn2..pkir positif je...tp bdn ttp rasa letih kn..rasa nk rehat je...penat..tmbh lg bila bby mengeras..x larat nk bawak..😅

Normal sebab ruang dalam perut dah tak banyak & baby makin besar. Saya dah 36 week ni baby banyak mengeras 😅

sama sis. sya 32weeks. skrg kerap mengeras sngt. baby masih kuat bergerak. tpi kdg tendangan tu tk rsa sngt.

Saya pun 32 weks 3 hari baby memang mengeras tapi sentsa pantau gerakn dia jnji ckup 10 tendangan

Tngk la klu kiraan x smpai 10 dlm masa 12 jam kena pg hospital terus..Jgn abaikan bahaya tau