31W 4D (SEPATUTNYA TENDANGAN BABY KUAT TAPI SLOW SAMA MCM 28W & PERUT MENGERAS SAJA)

salam mommy, saya first mom. scan anak perempuan. sape ye mcm saya? dah 31w lebih rasa tendangan baby slow, bila baring nak rasa tendangan tu slow sgt, pastu mengeras. kdg kdg kuat pula. tapi lately mi nak masuk 32w slow & mengeras je. normal ke tak ye? help#ingintahu #pleasehelp #firstbaby

4 Các câu trả lời

Sy sama mcm awak.. nak masuk 32w ni.. kick slow sgt siang2. mlm kuat.. tpi ada masa siang mlm slow je.. then Sy penah pegi hosp and kena admit 3 hari sbb slow kick ni. kadang tk rse lngsng.. Sy kena pantau and hari2 buat ctg scan 3x. baby okay je normal. heartbeat okay...Sy pun pelik kenapa mcm ni,sbb baby girl ke.. tpi sbb doc ckp okay, and instinct Sy pun tkde rse bukan2. Sy monitor je hari2 10 kicks mcm biasa.. mengeras pun kerap jgk.. cuma Sy perasan kalau Sy minum air sejuk je, mesti ada movement baby..

9mo trước

hi sis, my doc ada ckp, if bby x bergerak die bg few topa, l mnum air sejuk / makan , mmg akan rasa movement. sbb changes of temperature . Jadi klau minum air sejuk & makan , atau bg dgr lagu/ayat2 al quran . bby mmg akan ada movement. 😊

saya now 30w, baby girl and so far kick dia sangat kuat. tapi ada masa dia slow jugak kick dia. tapi kalau baby saya so far memang kuat dia punya kick. kadang dalam tidur pun boleh terbangun sebab kick dia. and mengeras saya takda pula. kalau awak rasa slow and mengeras je better check la. takut ada pape. sebab macam tak normal kalau slow and mengeras

saya pun macam tu kadang2 je dia kick 🥺risau tapi kelmarin cek doktor tak cakap apa² pun ,dia cakap normal semua ,besar baby ok🙂tapi tetap risau juga

9mo trước

maybe kot 🤭

better check..