Ruam Bayi Perempuan di Kemaluan

Semalam(Rabu) perasan dekat bahagian bibir kemaluan anak naik ruam dan area² tepi dia. Ahad lepas baru beli diapers jenama lain dari selalu pakai, Isnin Selasa pakai nampak okay lagi. Start semalam lepas anak mandi pagi perasan ruam ni. Sikit je mula-mula, sampai ke petang bertambah, untuk pengetahuan semalam juga baru bagi anak makan telur. Anak makan breakfast dulu sebelum mandi. Boleh jadi telur tu dah berefeksi. Sekarang tak tahu apa penyebab sebenarnya. BOLEH BAGI PANDANGAN? bahagian ruam saya sapu bepathen tp tak nampak perubahan.#firstbaby #ingintahu #pleasehelp #firstmom #seriusnanya

2 Các câu trả lời

Berdasarkan penceritaan awak. Ada dua kemungkinan penyebabnya. 1) Pampers 2) Food allergy (telur)

12mo trước

Yup betul nie. Nk tahu yg mana salah satu nie penyebab ruam tu, kena off salah satu. Kalau awak off pakaikan pampers baru, try bg makan telur mcm biasa. Kalau awak off telur, bg pakai pampers baru tu. Try dalam sehari or 2 hari baru nampak problem di mana.