Just nk share

semalam sy ada gathering dgn family belah suami,baby sy pun baru 1 bulan lebih,sy perasan adik ipar sy yu berkenan sgt dgn baby sy,mmg dia suka main,dukung dn sbg nya..sy pun tak ksh sy anggap normal je mcm tu,tp smpai lah stu tahap dimana anak sy ni fully bf dan mmg mengempeng je dgn sy,nk jdikan crita smlm adik ipar sy gatal2 amik baby sy pstu sumbat breast dia pd bby sy konon2 dia rndu nk bf anak dia mcm dlu,sy tk ckap byk mmg sy rampas trus anak sy..mmg la xde susu dan dia pun sje je anggap gurau dia buat tu pun dpn fmily dia smua ,smua org boleh ktawa mcm happy mcm lawak sgt pkara mcm tu,mslh nya main sumbat je nipple dia kt bby sy tnpa bsihkn atau ape2 sy lgsung tk brhak bsuara sb mil sy mmg xsuka sy ,sy bkn mnantu pilihan,,sy pn sblum nk bf baby mmg sy bsihkn dlu nipple sy ,itu xde susu,bayangkn kalau ipar sy ada susu,tak psl2 jd ibu susuan,dan dia snang2 je pksa sy ajar anak sy mnum guna btol supaya snang dia nk pinjam baby sy bwk blik rmh dia bbrpa hari ...dia ingat sy nk biarkn ke pkara ni..sy kdg tk fhm dgn sstgah family mil knp ya mereka lgsung xde common sense,sy byk baca dlm group di Fb,smua msalah sama bkaitan dgn mil ...kdg sy kesian pd sstgah mnantu prmpuan hdup serba slh smtiasa..tp sy lain ,sy bkn jenis sikit2 mngadu pd suami sb sy thu suami kdg serba slh nk dtegur emak,nk dinasihat adik bradik..jd baik sy direct tegur je klau dimata sy rse xbtl...siapa sni pnah alami yg sama,belah mil suka2 nk bf baby ?

33 Các câu trả lời

kalau dia nak suruh dia mengandung lagi laa, bukan amik anak orang. suka suka je, orang macam ni memang tak blh bagi muka cukup laa kita jaga adap and hormat diorang but kalau dah melampau! sorry la anak kita, hak kita nak bersuara.

2y trước

sy sblm ni diam je sb dorg pun xde la buat pape,tp lps sy bslin tibe jd rakus sgt,stkat nk dukung,nk gurau ke gomol ke sy tak ksh lgsung pun,yela sy fhm spe je tk excited dpt anak buah kn,tp klau da smpai nk bf kn ank kita tu bkn caranya dah...ada ank sndri dah pun xkn xckup2..smpai nk kena bf ank org

sorry to say, just one words for your sis in law = stupid. tolak tepi dulu soal perkara yg lain, firstly yang penting, adab mana. tak pernah berada dalam keadaan macam ni, tapi kalau i kena pun i ngamok.

2y trước

kn..kdg tfikir dorg ni mcm xblh fikir org suke ke x ..ikut kpala sndri je..

sye pun kaki langgar eh .. bab ank jgn main2 . sye jd singa lapar .. sye ckp no that mean no .. hahahahahahhaha .. nak ckp biadapp .. bioo kann .. tk puas ke bsoorrr kan ank2 dye smpi ank org dikerjakan

2y trước

mngarut gile ipar awak itu .. debuk kan tulang blakang dye

Tindakan direct tegur tu sya sangat2 sokong. Kita bukan hidup di zaman Saloma ya puan2. Segala benda benda kena tunduk, segala benda kena makan dalam. Even sya sndri akan buat benda yg sama

Eeee ya Allah huduh perangai. Saya baca pun sakit hati. Melampau betul ipar awak tu. Memang patut awak tegas. Saya dgn kakak sendiri pun sama2 breastfeed takdanya tiba2 gi bagi tek kat anak buah.

2y trước

kn..mmg kne tgas bab ni..sb klau biarkn bnda lain plk dia buat lg nnt

eeeiiyyyaiiiii suka hati tek kauuu je nk sumbat tek kau kat anak org.. bodo sungguh laaaa hg ni pompuan oii.. geram lak aku.. ni perangai keturunan je pesen x semenggah mcmni.. aje giler betol..

2y trước

geram kn..sy yg alami ni pun geram sgt,tp ingt sy nk biar ke..klau ye pun syg xkn smpai nk bf ank org..

ee peliknya perangai, kalau letak breast belapik tak heran sangat. ni keluarkan breast bg baby hisap adui. suruh suami dia hisap sendiri lah kalau dah rindu sgt nak bf 🤮🤮🤮

2y trước

kn sis,sy yg ibu pun bsihkn sllu sblm bf bby..ni die dtg dr mne tbe buat mcm tu kt bby org..lgsung xde adab

teroknyaa . kalau saya la . mmg sound terus . dah bagi pegang baby ckup rahmat lah . bukan apa , ini soal hygiene kan . baby kot . tambah anak kita sendiri takkan dok diam kan .

2y trước

btul tu..sy mmg xdiam..mmg rampas trus ank dr die,nk gduh² la...sy ada hak

nak jadi ibu susuan kena 3kali kenyang. bru dikira as anak susuan. kalau sekali kenyang je belum kira as ibu/anak susuan lagi.

2y trước

5kli la wak

Klu kena dekat sye mmg kena lah.. Sbb Anak kita.. Tiba2 dia sakit area mulut tu dh tahu sbb ape.. Kita yg mak pun tau nk bersihkn dulu nipple