baby Prem...

Semalam... Saye dh mlahirkan baby girl Prem 2.2kg....xperasan air ketuban pecah... Mlm sebelum nye... Pagi smlm Saya p check daily utk 34w 4d.... P check air kencing...tp dh bercampur darah.... Tanye nurse... Kenape... Nurse check,clear...selepas tu start leaking....dan basah satu seluar.... Pastu ckp Kat nurse.leaking...kecoh LA satu klinik.. Check dh 3 CM.... Dlm 15 minit Lepastu dh 5 CM.... Naik ambulance... Xsampai selayang... Dh full bukaan....n terpaksa ke klinik berhampiran... N lahirnye Qhaisarah iman... dlm ambulance,dpn Pintu kecemasan klinik serendah... Kenangan xdpt dilupakan.... Sakit fu ll bukaan 10.15... Orangnye keluar 10.35...Alhamdulilahhhh.... Harapnye esok dpt keluar, n Dpt Bilik Kat NICU... Baby Prem yg ke3 Saya lahirkan....

baby Prem...
73 Các câu trả lời

Alhamdulillah..tahniah sis Sy baru je discaj sbb mlm td rasa mcm ada leaking..tp bila scan n buat VE semua ok..tapi beserta dgn perut mengeras n sakit belakang..mmg risau sgt..sbb x prnh ada pengalaman pecah ketuban..ingatkan nak bersalin dh..lama2 sakit pon hilang..arini cukup2 39w..harap sgt baby kluar sblm due sbb dh rasa berat sgt..baby dh 3.3kg

Tahniah sis.... Alhamdulillah, selamat smuanya. Mudahnya lah sis bersalin... Bkn smua org dpt nikmat mcm tu. Sy pun skrng dah 34weeks, kdg2 pikir tk sbr dah nk bersalin awal sbb tk nk tanggung sakit lama2. Saat ni smua dah terasa sakit2... Sbr jelah... Heeee.... Doakan sy jgk dipermudahkan yg sis.

Senangnya sis bersalin. Suka dia jelir lidah tu. Alhamdulillah baby sihat & sis pun selamat. Kenangan yang tak semua dapat rasa sis. Orang bersalin kat hospital, sis bersalin dalam ambulans. Nanti dah besar boleh cerita kat anak 😂 Terkejut la mama dia

Sy pon baby lahir Prem tp scara czer 34w2d..tp baby still kna tahan wad dlm nicu.. Sedihnya xdpt balik lg.. Dr 6.11 lahir smpi skrg xdpt pluknya😫😫😫.. Doakan Baby sy cpt shat n dpt pulang dr hspital cpt

5y trước

Aamiiinnnnnn... Xlama lg dpt keluar insyaalllah..... Semoga dipermudahkan urusan mommy

Alhamdulillah.. mcmana rasa detik hampir bersalin tu? Ada perasan tanda2 sblm sehari dia x? Hmm..🤗 baby lahir sihat dgn mama nya mudah2an sihat selalu.. tahniahh dan selamat berpantang.. comel baby😍

Wahhh...tahniah utk kelahiran...Allah dh gerakkn puan utk beranak d tmpt yg selamat..1 pengalaman yg x dpt dilupakan n boleh diceritakan pd anak...hehhehe...selamat berpantang.

5y trước

Alhamdulilah...terima kasih.betul tu... Memang pengalaman paling xdpt dilupakan....

sy hri ni 34weeks 4 day ..demam batuk selsema.badan asyik sakit.bby aktif tp mengerass je..tp xdela turun tanda ape2..cume sakit punggung pinggang semuala xtahu nk kata

5y trước

Sama la sis.. Bjalan pun susah..nak nangis sja rasa tiap kali bangun ke..duduk ke.. Sakit btl bhgian pundi dan ari2

Patut dengar orang duk cakap2 kat kk serendah semalam..rupanya sis ke...hihi apa2 pun tahniah ye sis..selamat berpantang..alhamdulillah semua selamat... 💕💕

5y trước

Oh belah sana..jauh jugek anta selayang eh..nape xanta kkb?

Tahniah dan selamat berpantang.Saya pun baby boy prem juga... 33 weeks 6 days sbb Air ketumban pecah.Saya gembira anak sihat membesar skrg 4 bulan 13 Hari😊

5y trước

Duduk NICU seminggu. Berat 2.41 kg

Alhamdulillah 🥰 syukur selamat semuanya .. Tahniah mommy 🌈 Selamat berpantang 💖 semoga mommy dan baby sihat selalu 🌹 Allahumma Aamiin..

5y trước

Sama-sama mommy 😘❤️❤️