Scan kandungan 6 minggu tapi tak nampak kantung, adakah ia normal?

Semalam saya scan kandungan untuk pertama kali. Dari tarikh saya akhir datang bulan doktor menyatakan kandungan saya telah berusia 6 minggu 6 hari. Tapi apabila scan, doktok mengatakan tidak nampak kantung lagi. Doktor suruh datang 2-3 minggu kedepan untuk scan lagi. Adakah ia normal? #ingintahu #bantusharing #firstbaby #pleasehelp #1stimemom #seriusnanya

7 Các câu trả lời

saya dlu msa gugur kandungan xmenjadi 5wekk xnmpak apa sbb ikut tarik priod . 2x gugur sllu xnmpak apa . bulan juli lepas gugur terus lekat skrng .. 2minggu lepas sy scan xnmpak apa . risau juga.. dn smlm sy scan usia 5.6days nampak heart beat dah.. so sy ikut usia dr pda scan.. klo ikut tarik gugur kemungkinan dh nak masuk 8week so nnti awak kena sabar dn tunggu 2 minggu lg . ade lah tuh.. take care jgn stres ada tuh rezeki sis

3y trước

yeke? saya dapat tahu pregnant lepas 4 hari 2nd dos vaksin .. hehe .. sy doakn sis n baby sihat n baik² .. Aamiin 🤲🏻 .. terima kasih sis sebab sangat support sy .. sy pun rsau jugak sebabtu tanya ibu² dalam ni mesti ada pengalaman sama .. Alhamdulillah kurang sikit rasa risau sy ni .. doakn sy juga ye .. 🥰

saya pon scan 5weeks xnampak kantung lagi masa tu...scan 6 weeks baru nampak kantung..tapi sy pegi klinik bukan nak pegi scan pon sebenarnya...pegi sebab ade spotting..tp doc buat scan sekali..pregnant kali ni ade spotting pulak...tu yg risau cepat2 g jumpa doc

3y trước

Tula..1st preggy xde pon spotting ape2...just alahan je..tp..yg kalini ni lain pulak..xde experience sbb tu menggelabah bila tgk ade spotting

insyallah ada rezeki sis.. kdng2 usia tu x sama ngn tarikh period.. mgkn awal lgi.. sbb kita x tau bila jadi persenyawaan tu.. jgn risau ya.. nnti 2 3 minggu leh update yaa

3y trước

sama la.. sy pun firstbaby selepas 2 kali gugur.. klu ikot tarikh period dh msuk 10 minggu lbh , bila scan bru 9 minggu 2 hari.. so doc prefer yg tarikh scan.. sy 5 mingu doc dh nmpk kantung , 7 minggu bru nmpk hearbeat bb.. tu pun scan ikot bawah..

Saya pon sama semalam scan 5week.. tapi doc kata tak nampak kantung lagi.. kena datang 2-3minggu lagi untuk scan.. insyaAllah ada rezeki kita

2y trước

Lepas tak nampak kantung, doc ada minta buat upt lagi tak? Saya kena then result negative, terus saya down🥺 di rumah saya check double line

normal. sbb tu doktor cadangkan suruh scan 9 mnggu keatas boleh dgr jantung baby terus

3y trước

oh mcmtu .. terima kasih sis

insyaallah ada rezeki

Normal

3y trước

terima kasih puan.. 🥰