6 minggu tapi scan tak nampak

Assalamualaikum.. Ni first pregnancy saya.. Sepatutnya saya dah masuk 6 minggu.. Sabtu hari tu try scan kt klinik tapi doktor cakap rahim flat je dan tak nampak kantung.. Doktor cakap maybe kandungan masih muda lagi (belum sampai 6 minggu pon) atau di luar rahim.. Ada yg pernah alamai situasi macam ni?

10 Các câu trả lời

Dont worry dear! InshaAllah kuatkan semangat & doa banyak2. Time ni la time antara kita dengan tuhan. Sy scan 8 weeks nampak kantung je. Bila 10 weeks alhamdulillah dah ade heartbeat. 💕InshaAllah ade rezeki tu. Lagipun kita taktau time mana bersama yg boleh jadi janin tu. Kan waktu subur kita sampai 17 @ 18 hari dari hari pertama period. Mengikut body masing2.

Sye 6 mnggu da nmpak kantung and heartbeat. In shaa allah ok je tu maybe sis lmbat skit. Kadang x paham ngan doc suke buat andaian pregnant luar rahim padahal pkir logik la mmg amik masa nak nmpak kantung sume tu. X kan thu pregnant trus bole nmpak da 😅 asalkan sis takde symptom ectopic tu should be ok

Positive je sis..mcm sy lah scan 8w doktor ta nmpak pape cuma kantung je..siap doktor ckp lagi tga perkara trikh last period lari, kndungan ta jd atau luar rahim..bila scan 10w alhamdulillah baby sihat siap heartbeat..positive je doa bnyak2..kecik lgi tuh..

Depends pada orang . Mostly 6week ada yang tak nampak lagi , macam saya pun tak nampak apa masa 6week then 10week pergi lagi baru nampak sekali dengan heartbeat . Sabar kejap sis , InsyaAllah ada . Jaga diri je jangan banyak fikir

mcmni la...xpyh risau sgt..awk scan bila 10w..konfirm ad nmpk janin kecik..kdg2 bnda ad je..tapi lindung ngn dinding rhim ..so xnmpk..awl sgt nk scan..klau lua rahim..mesti ad bleeding n rasa sakit..enjoy your journey.

5y trước

iye...awl sgt nak risau...pdhal bby ad je elok dlm tu...

Sy Masa 7w nampak kantung je.. lepas 3 mnggu pergi balik scan.. dh nmpak baby n dgr dgupan jntung... Klu boleh Masa nk g scan the mnum air byk2.. bgi pundi kencing tue penuh.. hehe.. doktor klinik tue ckp bgi senang nmpk...

Normal je tu sis.awal2 kehamilan mmg xnmpak.around 10 week keatas baru Akan nmpak.itu pun ikut atas badan masing2.semua sama.ada yg lmbt Ada yg cepat

Pernah alami.. fikir positif je.. insya allah nanti repeat scan sekali lagi nampak la tu.. 🥰💪

Normal..sy pun dpt scn waktu 7minggu 4hari..try lagi semingu tau 2minggu bru p scan sis.

sy 8mingu dh .tp xpnh chek lg n buku pink pn xbuka lg 😁