Siapa mengadung ada cyts

Semalam sayà g scan 6w alhamdulilah nampak kantung tp blm nmpk janin tibe2 dapat tau ada cyts sangat la risau

7 Các câu trả lời

Depends on size. Kalau kecik ok je cyst mcm sy dulu pun detect ada 2 cyst masa scan 5w. Sokay sis just kena pantau utk next scan pulak to make sure cyst tu mengecil/hilang. Selalunya cyst y ada tu jenis functional jadi ad masa awal2 pertumbuhan janin je sis. Seiring dgn pmbesaran janin nty, cyst tu hilang insyaa Allah.

Saya ade cyst mase ngandung, and terpakse operate mase kandungan sy 5 bulan. Untuk keluarkan cyst 5 kg air. Sbb dah besa sgt kalo tak operate buang maybe baby dlm perot mungkin gugur sbb takde space nak mmbesar. Okay jek. Saya pun melahirkan anak sulung saya tuh normal. Cube amalkan air peria katak.

Saya pernah ada cyst masa 9weeks.. doc cakap tak perlu risau sebb tu common untuk terjadi masa pregnancy. Fahaam. Mula2 tahu risau sgt2 tapi kena cuba jugak control emosi dan pemakanan. Alhamdulillah bila dah scan 11weeks cyst tu dah takde..

sama la kite. sblm ni x thu ada cyst tpi dr terangkn mungkin bleh jdi sbb hormone. common dlm pregnancy. klu yg cmtu dia bleh kecut/hilang lps bersalin nnti. klu cyst tu tak besar sngt dan tak ganggu insyaallah okay tu.

Sya pun sama..6w tpi ada cyst belah kiri..dr kata normal..nnti bila baby besar lama2 cyst akn hilang sndiri..harap cyst xaktif 🤲🏻 aamiin

sama la saya pon 6 week tpi x scan lgi . .takot la sbb saya alahan mcm muntuh tu xde mual je n rasa x larat takot jdi kot lain

saya ada masa scan 6weeks..2weeks skli kne p klinik untuk tgk perkembangan cyst.. 14weeks alhamdulillah cyst dah mula kecut