minta pendapat..

Semalam pergi Metro Women scan kandungan. Then doc bekalkan ubat progesterone utk kuatkan kandungan. Tapi saya yang tak kuat. Selembik²nya. Tak fit untuk bekerja.almost vertigo. Pergi clinic lain suruh stop mkn ubat tu. Then dia bg obimin. Setakat ni saya makan folic asid je. Tp teringat dlu. Doc kata kalau dah makan obimin tak perlu makan yg lain².betul tak? Dah lupa la.. Lama tak mengandung..

6 Các câu trả lời

Kalau saya, ikut instruction nurse atau doktor. Double confirm semula. Macam saya masa 1st trimester, kk bagi acid folic, ascorbic acid, vitamin b complex dengan iron tablet. Bila dah 2nd dan 3rd trimester, tukar ubat zincofer. Nurse bagitau zincofer tu multivitamin, semua dah ada. Tapi sebab saya hb low, saya masih kena makan zincofer dengan iron tablet.

Duphastron saya amik dari 1st baby hingga 6th baby..itu doc advise utk kuatkan kandungan

Aah betul. Sy pun mkn obimin je and doc ckp tak perlu dh ubat lain

Dlm obimin dh ada folic acid acid. So mkn obimin je.

Sebab apa doc bagi ubat progesterone? Ada bleeding?

Obimin is multivitamin.