Sedih

Semalam baru dpt berita yg suami diberhentikan kerja oleh company tanpa sebab..Ya allah sungguh xdisangka suami hilang keje mcm tu je..skrg ikut sedih tengok suami sedang kecewa tanbahan bnyk komitmen n tanggungjwb sebagai ketua keluarga..hasrat nak menyimpan untuk baby yang akan lahir awal mac depan dh musnah..skrg sy pla tgh study lg bnyk nak guna duit..sy nak extend study sbb nak tolong suami smentara tunggu panggilan kerja yg baru..Satu2 dugaan yang menimpa..semoga Allah kuatkan diri sy dan suami dan diberikan rezeki yang luas lepasni aminnn..

46 Các câu trả lời

Awak sy pun sme awak hujung bulan ni last suami kerja sbb company dah tk ada duit, allah jer thu risau nya mcm mne sy bslin bulan dpn , skrg suami buat peghtran mkanan mula 1/11 nnt smbil2 cri kerja hope ada lah rezeki dah sebulan lebih htr resume sna sini tp tk ada lg pgilan interview...sy pun blh positive kan dri and tenang kan suami je hope dia tk down mcm mula2 dot berita kna bhti tu...mommy jgn sdih ya sy fhm risau nya tp itu lah ujian nya nk tk nk kena hdap jgn gduh2 gan suami nnt dia rasa lg tertekan.

sama dgn situasi sy , after kwin bulan 4haritu , suami diberhentikan kerja . Cari kerja lain dapt , sampai sy dpt tahu ngandung , tiber company tu buang org ... smpai harini kerja tak lekat . susah nk cari kerja .. sy pulak tak bekerja . niat nk krrja tolonh suami . tapi semua tmpt taknk amik sy sbb preggy ... smpai skrg suami buat partime je .. kdg sedih yela baby nak lahir awal bulan 4 tahun dpn.. tapi selalu pujuk diri .. Inshaallah ade rezeki baby nanti.. doakan sy kuat jugak ♥️♥️

5y trước

Insyaallah allah dah aturkan yg lebih baik..semoga segala urusan awak dipermudahkan..

Awal berumahtangga memang banyak dugaan, lagi2 bila dekat beranak kecil nie..tapi percayalah, rezeki anak tue ada..walau kita rasa tak cukup, Allah akan sentiasa percukupkan rezeki lebih dari sepatutnya..awal takut baby takde baju, lama2 mengeluh sebab baju terlalu banyak.insyaallah takde apalah, suami sis akan dapat kerja yang lain nanti..semoga dipermudahkan ye aaminn

Hye sis. Sis kena suruh suami buat aduan di pejabat buruh. Company tak boleh sesuka hati pecat pekerja tanpa surat amaran. Tak silap saya tiga kali amaran baru buang. Kecuali jenayah seksual, itu pun kena ada report polis tak silap. Suami sis boleh saman company jugak

InsyaAllah..ada rezeki baby 2 nanti..sy dulu pn suami kena buang keje masa sy pregnant 5 bln..pening jgk pikir psl brg baby..maklumlh baby first..brg2 baby mmg xde langsung..masa 31 weeks sy kena drh tinggi..terpaksa bersalin awal..jgn stress..klu blh jgn jd mcm sy..

sama lah sya pula suami baru dpt kerja baru tapi dlm masa sma sya bersalin,ingat lepas bersalin dah blh kerja sekali kena pula cacar air... baru dia nak manja2 dgn bby tapi skrng trpksa berjauh takut bby pula terjangkit nanti tambah lah teruk keadaan..

Inshaallahh....ada rezeki lain yg menanti..Bab suami pua. Dihentika. Kerja Tampa seban tu Cuba buat report dekat pejbat buruh....kawan tmpat keja saya kes dia mcmsuami puan....Tanpa sebab....die buat report di pjbat buruh and kes die pun menang.....

In shaa Allah psti akn ada rzki lain selepas ini..sis jgn stress2 k.xbaik tuk kandungan... Sy doakn mg suami sis akn dpt kje baru dan d pmudahkan segalanya...Allahuma aamiin.. in shaa Allah ada rzki tuk bby nti..aamiin...jg dri bebaik k...😉

Maaf ye sis, just nak bgthu,, kalau semasa suami bekerja, ada buat caruman EIS, boleh bawak surat diberhentikan kerja ke pejabat kwsp,, Puan boleh google tentang EIS, hak sbgai pekerja diberhentikan secara tibe2 tanpa sebab,,

3y trước

betul tu. sementara cari kerja lain, pergi ke pejabat perkeso utk apply EIS. yg penting bawa dokumen spt termination letter

Sentiasa Minta dgn Allah rezeki yg lebih baik.hari ni suami awak kena berhenti kerja, mana tahu nanti suami awak dapat kerja yg lebih baik, gaji yg lebih baik.sentiasa beri dia semangat untuk mencari kerja