Antara sambung study atau kerja cari duit

Hai mommies sekalian..nak minta pendapat..patut kh sy stop study untuk sementara dan kerja cari duit utk bantu suami..skrg tgh fikir nk beli keperluan baby especially lepas bersalin nnti...due date bulan 3 next year..sy dlm dilema sbb nk sgt bantu suami cari duit tambahan..xnk bergantung spenuhnya kt suami..sy study skrg pn dh bnyk kuar duit mcm tu je...patutkh sy smbung study pas bersalin je..??

9 Các câu trả lời

Hurmm...klu blh extend sem...tnpa berhenti study...blh ke ek?? Klu blh extend sis extend la..tp jgn berhenti..nti lepas smua dh setel..continue je study tu... Xnk la half way..syg ...dlm ms yg sm..klu de modal try buat biznes online tuk cri duit lebih... Byk option sbnrnye klu nk cri duit lebih... In shaa Allah..Allah akn pmudahkn segalanya..aamiin...pape jg dri bebaik k...may Allah alwyz bless u..aamiin

Study. Masa sy study pun sy pregnant kan anak sulung. Sy & husband dua2 student postgrad, walaupun pregnant sy buat part time sbg private tutor pt3 & spm, dgn modal yg ada sikit2 sy niaga makanan secara delivery. In sha Allah ada rezeki baby awak nnt. Kalau awak betul2 nak tlg husband, blh contact sy, sy tgh cari dropship/agent jugak skrg ni utk bantu suri rumah&student

5y trước

Awak dm ig kekasih.byliyana, nnt sy terangkan mcm mana 😊

Teruskan study. Husband kalau tak diambil Allah akan diambil orang. Tapi pelajaran tu insyaAllah kekal. Sy faham ada sedikit kesempitan dr segi kewangan. Boleh try bisnea online ataupun kurangkan perbelanjaan tidak sepatutnya. InsyaAllah

Sy pn sama tgh study sis. Due date bln 3 thn dpn. Skrg ni pn pjj dgn suami. Sy amik kputusan teruskan je study. Sambil2 buat bisnes online. Sy buat persediaan kira2 awal utk brg2 penting baby n utk berpantang.

5y trước

Baju2. Dropship je sis.

sis extend study je sis. jgn behenti..syg klu dh nk abis..syg skrg pon tgh preggy n extend blaja :) bab kewangan sis buat la biz dr umh.

Jgn brenti study..just extend ja..rugi..pas extend ,sis smbg smula bila ad kelapangan..dlm extend leh Cari kije..

Extend or part time study sis.. Or sis bole try crik keje part time online ke.. Dropship..

takpe blja je sis kawan sy pun pregnnt n bersalin waktu study .

Study.. Ilmu tu penting.. Habiskan study bru fikir cri duit.. Cari duit tu tggungjwb suami..