fibroid semasa hamil bahaya tak?

Semalam 1st time check up utk buka buku pink kat KK. Semalam baby masuk 8minggu 2hari. Baby okay tapi yg tak okay, doktor kesan ada fibroid yg agak besar saiznya. Kena refer ke hospital kajang tapi cuma dpt set tarikh appointment lagi sebulan. Tak sanggup nak tunggu. Ingat nak p scan kat klinik pakar sakit puan hari ni. Korg ada kaedah tak nak kecutkan atau rawat fibroid semasa kehamilan dgn cara yg selamat utk baby?

1 Trả lời

Brp cm sis ms dtect fibroid? Sy awal2 lekat dulu doc kesan 3.2x3.4cm..skg dh 32w..ms buka buku doc ckp kecik je tu xpe..bila kndungan dh mkin besar..msuk 2nd trim trus xjumpa bila scan..doc assume fibroid dh kecut seiring dgn baby membesar..hrp fibroid sis pun cmtu jgk..aamiin

5y trước

Sesama❤️