Fibroid bahaya utk pregnancy

Scan dgn Dr tadi utk 1st time..Dr ckp baby ok cumanye mungkin ade fibroid..takut bila dpt tahu...bahaya x ya?#firstbaby #advicepls

2 Các câu trả lời

tak slh sy ia depend pd jnis fibroid ada yg bahaya ada yg tak ..dan di mana tempat adanya fibroid berlaku .. ada tu dia mengecil bila mkin bby bsr bulan ke bulan dia mngecil .ada tu ia sm2 bsr dgn bby..jika ia sm bsr dgn bby baru doc akan advice tuk buang fibroid ketika itu...apa2 pn puan kena try jgn stress dan jaga pemakanan..sbb fibroid n cyst berlaku kdg2 dr sbb mknn yg kita makan..ttg makann tu puan blh try tgk dkt wall sy...dekat wall sy sblm ni pnh share ttg pemakanan apa blh n tidak bg penghidap cyst.. endometriosis...pcos n fibroid..mg dpmudahkan segalanya. aamiin..jg dri bebaik ea

Saya pon ada masalah fibriod.. tp doc kk sy ckp.. fibriod niyh tk bahaya untuk baby pon.. tp risiko nyaa boleh pdarahan & kguguran.. stgah org size fibriod niyh akan mgecut bila baby mkin mbesar, and ada jugak tk berubah size nya ataupun mbesar.. tp fibriod in pregnancy doc tkkan operation buang fibriod tu.. sbb risiko untuk baby nanti.. lepas jer bersalin nnty fibriod tu akn hilang sndri.. puan bnykkan bedrest, jgn trlalu lasak , jaga pmakanan yer... semoga segala urusan puan dan saya dpmudahkan yer... Insyaallah