Mana satu dahulu yang betul?

Selamat tengah hari semua🥰 Nak tanyalah, kalau nak buat susu baby kan 🍼 Letak yang mana satu dahulu ya?🤔 Susu dulu ke air dulu agak-agak ya? Jom komen bawah👇

Mana satu dahulu yang betul?
52 Các câu trả lời

sebenarnya kalau nk bncuh susu baby kena masukkn air dahulu baru susu..kerana utk.memastikan khasiat susu bby ada..jika susu di.masukkn dahulu baru air di khuatiri akan hilang khasiat jika suhu air semasa mmbncuh susu lebih pns dr yg di syorkan... jadi di sini saya sharekan.link ttg teknik sbnr bancuh susu..harap ia nya bermanfaat pada mommy smua...mana yg tersalah bancuh lepas ni blh try bncuh susu baby cara mcmni..supaya anak dpt khasiat dr susu yg di beri.. 😉✌ https://www.google.com/amp/s/majalahpama.my/bancuh-susu-anak-jangan-sampai-khasiatnya-hilang-5-langkah-ini-baru-betul-1/amp/

Masih ada ke parents letak susu dlu? Yg btl ialah kena letak air dlu supaya sukatan air tk lari. Bila sukatan air & susu tk cun, anak tkkan dpt khasiat susu tu. Air kena suam tk blh panas sbb khasiat susu akan hilang.

saya letak air panas dulu separuh kemudian air biasa sampai sukatan air yang diperlukan kemudian baru letak susu..

dulu letak susu baru ikuti dengan Air.. sekarang letak Air dulu baru ikuti susu.. doktor pesan begitu..

Air dulu. Nanti kalau terpanas ke air takkan nak buang dengan susu ny 🤔

ntah lah...sukat dulu susu kan br ai panaS haha..sbb pakai susu bdn jer..

air dulu kot.. ank2 BF jd xingat/xpasti.bancuh utk ank buah Ada la..

air dulu, baru susu nya..klo susu dulu nanti lari sukatan air

Air dulu. sebab bila susu dulu sukatan air akan lari.

letak air biasa dl lepas tu air panas br letak susu