Baby kickkingg??

hi selamat petang , nak minta pendapat pada mamy yang ade pengalaman , adakah normal dalam sehari tu kiraan kick dah cukup 10x gerakann , n then lepas dari tu baby macam xde gerak sangat , risauu semacamm ??

3 Các câu trả lời

biar betul awk? seharian x ckup 10x gerakkan? sy sehari lebih dr 10x gerakan evn aktif ( frontliner cust svc) biase gerakan 10x sy complete paling lwt pkol 4-5 pm. tu sbb x fokus pd gerakkn n busy sgt. pling cpt 2-3pm . nty c/u tnya nurse @ doc ya. tpy klu 9am to 5pm x ckup 10x gerakan better duduk berehat until 7pm. hope ckup 10x gerak. klu kurg jgk segera pg hosptl xperlu tgu 9pm. ni saranan nurse pd sy mse awl2 perlu kira gerak baby. kira gerak baby sgt pnting.🙏🏼

Sy pun experience benda yg sama, pergi jumpa doctor kata tak ada apa, maybe sebab mommy banyak gerak, if in one day complete 10 kick then it should be okay, if still worried consult with your doctor ya

4y trước

Yes true...nurse sy pon ckp mcm tu atleast 9am-9pm mesti kena complete 10x pergerakan tapi slps 9pm ke pagi tu pon kena makesure baby gerak kalau agak2 xrasa tu try la main2 dgn dia usik2 perot tu kalau xde jugak pergerakan dlm masa 1/2 jam kena pegi hosp😊

Berapa lama tempoh tak gerak tu?