Umur berapa ya?

Hi selamat pagi mommies semua🥰 Umur berapa anak mommy berhenti menyusu ya?🤔 Anak min belum lagi 😅 Jom berkongsi dengan mommies lain😘

Umur berapa ya?
292 Các câu trả lời

Anak sy stop menyusu badan umur 5 bulan hmm ntah knp nasib malang susu x nk keluar dah. padahal makan jugak suppliment utk byk kn susu badan but tak berjaya jugak so terpaksa bagi campur masa tu dgn susu formula . enfalac a+ .. kesian tgok dia nangis sbb tak cukup susu. now umur anak girl sy 1 tahun 3 bulan. mmg sepenuh masa susu formula dah .

3y trước

Tapi masa tu baby sy mmg dah tak nak susu sy. mgkin sbb dah tak byk n dia tak puas

anak 1st- 1thn 2 bln..berhenti menyusu sbb mama pregnant anak no.2 anak no.2- 2thn..lepas berhenti menyusu terus dpt rezeki pregnant anak no.3 anak no.3- 1thn 10bln- berhenti menyusu sbb abg2 nk skolah..nk kene siapkn abg2..sbb habit dia bila kita bgn tido dia pon bgn nk menyusu..so terpaksa berhenti menyusu badan..

Anak pertama umur 1 tahun lebih dah berhenti menyusu pada masa yang sama mummy punya susu pun sudah mula kurang, sekarang dah umur 6 tahun; tahun depan sudah mahu masuk darjah 1. Anak kedua sekarang berumur 1 tahun 2 bulan 5 hari masih menyusu badan lagi, mummy masih ada susu. 😅

Ank sy stop susu bdan umur 2th lbih mcm tu la . tips mudah sgt.. sy guna serbuk kopi @ nescafee bancuh dgn air sdikit.. pastu sapu kt tetek.. pstu letsk kapas, so bila dh kering akn nmpk mcm kudis buruk cm tu la.. alhamdulilah 2hari je buat trus xnk susubdan lgi..😅

Tak psti lagi...kalau ikut target nk susukan ank hgga umur dia 2tahun..skrng ank br umur 14bulan ada lg 10bulan lg ...aja2 fightimmm✊✊✊hrp2 dptla susukn dia hgga 2 tahun dan susu xdrop..aamiin...mg rzki ank tuk menyusu berpanjangan..Allahuma aamiin

3y trước

boleh tau apa kesan sampingannya?

anak saya pertama hingga 3 thn stgh. saya suruh stop sbb dia ada adk. yg kedua smpi 4 thn. sy suruh stop sbb dia da besar dan susu lak sentiasa ada. bila dia stop...susu pn stop. now pregnant ketiga...almost 8 bln. da keluar da susu...ank 2nd da 5 thn.

yg prtma umur 1tahun10bulan yg kedua 3tahun yg ketiga 1tahun 11bulan.. ank2 sya berhenti sendiri dari minum susu botol.. dia ckp dia dah besar tak mau lah minum susu botol. malu dgn kawan2 kata nya...😂😂😂

Ank pertama.4bulan Ank kdua. menyusu sekejap je sbb dia kena tahan kat icu sbb ada maslah buah pinggang gan kuning tinggi😭😭 Ank ke3.4bulan jugak Ank ke4 insyaallah smpai dua tahun

Anak sulung 1 tahun 3 bulan Anak no 2 umur 2 tahun Anak no 3 1 tahun 5 bulan Anak no 4, 9 bulan Anak no 5, terpaksa berhentikan umur 1 tahun genap, sbb mengandung lagi

1st - takde air susu even doc bagi ubat utk perbanyakkan susu... 2nd - still takde susu... no bengkak susu atau apa2 pun.... 3rd - hopefully ada susu due 6march😊