si abang yg kuat menyusu badan

selamat malam mommies. saya tengah pregnant anak ke-3 usia 7/8 minggu tapi saya masih menyusukan anak saya yg berumur 2tahun. puting saya mulai luka, saya jadi tak selesa nak tidur malam. ada siapa2 boleh share tips untuk hentikan bayi menyusu badan? ???

9 Các câu trả lời

Mcm ank saya..mmg ssh nk wean off dia dr df..mcm2 cara dh buat x bhasil..plus dia xleh minum susu formula sbb alergik tenusu..so tanya dgn doktor,boleh je truskn penyusuan ibu kalau x mmudaratkan..ank menyusu smpai kandungan saya 4bulan..last2 dia sendiri yg xnk..mungkin rasa susu dh lain..hhihi..bjaya jugak dia wean off d usia 2tahun 8bulan..skrg ni klu nk tido,dia mintak pegang nen je..klu x pegang nen dia xleh tido...😊😊

4y trước

Bg dia masa sis..in Shaa Allah..😊

Sama kes.... Tp sy da consult ngn doktor.. Kandungan okay... Alhamdulillah... So... Apa yg sy buat cuma gtau dia hari2 yg dia kne stop susu.. Sbb ibu sakit... Alhamdulillah dia paham... Dan sy akan bg dia makan sekenyang2 nye...bila dia kenyang.. Senang tdo.. Kecuali dia bebetol nak... Kadang dia bukan nk susu.. Dia bau badan kita je tuk dia lena tdo... 😅 Anak sy sulong bru 2tahun3bulan... So.. Mgkin nk bermanja2 lagi...

4y trước

tq info sis. sangat bermanfaat 👍 rupanya baby menyusu badan ni sangat manja even kuat nangis+ cerewet 😅

Klw sya yg masa sya pragnent anak ke 2..anak sya yg First masih meyusu badan ngan sya... tapi sya bagi dia susu botol,mula mula anak sya tak mw tapi Lama lama dh terbiasa sudah ngan susu botol..bila dh 2 tahun anak sya sudah berhenti menyusu susu botol..sya saran kan bagi anak sis susu bottle..

4y trước

Oh..sya bagi anak sya susu botol 1 tahun lebih

Hahaha anak sy sis dah umo 4y masa sy pregnant anak no2. Abg masih menyusu, bila marah kesian pulak. Ye la nurse ckp kalau anak kita menyusu nanti baby x dpt nutrisi sbb abg dah isap semua. Last² adik lahir abg refuse sendiri. Now adik dh 8m kadang² je abg teringin, mintak, tapi x dapat 🤣

4y trước

Kan...kesian tgk bila dia tido x susu. Jd kita pun dgn rela hati bagi 😂😂. Hopefully anak sis akan tolak sendiri nanti or share pn xpe kan kalau susu meriah 🤭. My sister anak dia 6y pn dia sumbat tek lg 🤪

Sblm sy tau sy pregnant, ank sy yg genap 2thn dia sendiri xberapa nak mnyusu. Dia mcm tau sy pregnant. Akrg bila dia mintak nen, sy ckp nen habis. Time nk tido dia mntk nk pegang je. Xsangka proses nk wean senang sgt antara sy dan anak.

Cuba sis try bg susu tepung pulak...mke sure try pkt kecil trlbih dhulu...tkut bby sis x cun dgn susu...tp permulaan utk bby sy sure utk sis bg susu dugro dhulu...

4y trước

pernah try susu dugro masa umur dia 1 tahun sis. dia keluarkan puting tu dari mulut 😅 tau sangat puting botol

Sirap. Then, drama la sikit bgtau sktnye kuar drh la mama punya. Tp jgn bg sto trus. Stop bransur2. Xla si ank terkejut dgn prubahan mendadak tu. 😁

tq so much sis 😅 tadi ade try letak kicap. dia nampak terus suruh tutup2 😂 kesian pulak. nak bagi pun dia taknak dah

Try letak pewarna sis...