Puting Buta

Ada tak tips nak bagi puting keluar.. sekarang pregnant anak ke 3, anak pertama kedua tak dapat menyusu badan lama, dan kerap bengkak susu.. sebab nya baby tak dapat nak direct menyusu badan.. bila pregnant anak ke 3, saya rasa trauma bila mengenangkan saat bengkak susu dan puting buta.. teringin nak menyusu kan anak lama2.. boleh share tips siapa yang pernah mengalami.. tq ?

6 Các câu trả lời

Mcm sye ank first mmg perit ble bby bf. .luka bdrah puting. Mngs2 ble bby bf..sakit jgn kata. .skng pregnant ank no 3. .awl2 pregnnt maaf ye kalo ade yg kecam sye mmg mtk usbnd je isp. .itu je jln sye. .rjin2 mtk usbnd tlg buat kn. .moga2 mmbntu. .

4y trước

Tq mommy 💋❤

Beli nipple shield. Tepek je kt puting before menyusu. Jenama pigeon boleh basuh n reuse. Dlm 20 lebih rasanya kt shopee. Tak pun selalu urut2 nipple kasi keluar

5y trước

Dah pernah try pakai nipple shield tu tapi tak boleh juga.. try pam keluarkan, then bg baby pon dia xnak.. puting masuk balik..

Nurse sy ajar. Bila mandi tu selalu getel @ tarik puting tu sis. Selalu buat in shaa allah nnti keluar la puting tu

4y trước

Betul tu.kena selalu buat Masa Mandi

letak tuala panas dkt susu .. in shaa Allah x kena bengkak susu .. dah selalu picit2 jugak

Time mandi kena rajin tarik n bersihkan puting 2

Cuba gentel2 puting tu