Kita akan diminta bersalin awal ke eh Klau ada masalah BP

Selalu check BP Sebb apa.sebelm ni saya ada masalah baby kurang gerak dan berat badan berlebihan..nk dekt² 31 weeks ni memang kena ulang alik ke KK eh 🤧 saya tk sangkut kencing manis kali kedua pun tak sangkut.ingatkn dh selamat tk pyh ulang alik ke KK.last kena jgk check BP 2 minggu sekali pulk tu.maaf ayat berterabur 😅#ingintahu

12 Các câu trả lời

Sis nak tanya .. saya pun ada masalah obesiti juga dan skrg agak confuse tentanf pergerakan baby. Macam sis kata kurang gerak tu means tak cukup 10 gerakan dlm 12 jam ataupun nak lengkapkan 10 gerakan tu agak lambat? Tq

2y trước

dlm 12 jam tk ckup gerakan dan baby lmbt gerak.misi ada pesan sepatutnya koi 6 ptg dh ckup gerakan dia paling awal pun lepas asar.ni Klau pagi rasa gerakkan pastu zohor sampai ke asar dia tk gerak ² dan Lanjak sampai ke maghrib jngn tunggu koi 9 dh terus pi hospital

saya check BP selang sehari. so beli mesin check dkt rumah sendiri. inkes nurse ckp kalau BP tinggi terus pi hospital. Tapi setakat ni ok je. cuma Dr risau kdg2 hujung2 kehamilan ni BP boleh naik mendadak.

2y trước

saya tkdk masalah darah tinggi seblm pregnant tapi keturunan belah mak saya semua ada sejarah darah tinggi

Hari tu sy pg KK. Sy dah 30w dn nurse mmg ckp 3rd trimester onwards kena gi KK tiap 2 minggu utk pemantauan. Jd sy rase xde ape2 kena dgn bp tp sbb dah masuk 3rd trimester dan memang gitu procedurenya.

2y trước

ouh ye eh saya misi dh kata ada masalah BP yg lain semua ok

Tabahla semua ibu , saya pon kena ulang alik 2minggu sekali kk dgn hospital sampai bersalin. Tapi 34w dah kena serah diri😂 dudukla sampai bersalin nanti dalam 38w pakar kata 💪🏻

2y trước

ohyeke sis,smoga dprmudahkn urusan ye🤲

It’s normal sis kalau berat badan berlebihan nurse akan suruh cek BP kerap sebagai langkah berjaga2 daripada berlaku darah tinggi atau sawan kepada moms 🤗

Kwan saya bp tinggi tiba2 masa dtg check up 37w, dr terus hantar dia emergency czer. Dia kata dia terlampau nervous and risau fikir pasal beranak. So yeah….

Saya bp high masa dah hjung trimester, last2 kena admit 39 weeks & induce sbb bp high. Insyaallah lepas bersalin nanti bp back to normal balik.

bestnya dh msuk 3rd trimester bru ulang alik..sy dri 14w kena ulang alik 2mnggu skli sbb gdm on diet 😢 now dh 31w 4d

2y trước

penat tu 😂 sy hnyaa gdm dgn ectopic pregnancy je sbb dh tkde tiub sblah knan ..check gula 7 kali sehari 🥴

Tak pasti. Mungkin nurse dan doc nak pantau dulu macam mana. Moga dipermudah urusan ya

2y trước

Kadang sebab pembawakan baby bila mommy dah kawal pengambilan gula, garam dan makanan.

Bukn ke da msok 30w ke atas mmg kne checkup 2mggu skli??? Xkisah la ap mslh

2y trước

aah btl. ada mslh ke xde mslh ke mmg kena cekup 2mggu sekali 😊