Berapa lama anda mengambil masa untuk kembali melakukan hubungan intim selepas bersalin?

Nêu ý kiến
Kurang dari 3 bulan
3-4 bulan
5 bulan ke atas

1194 nhiều câu trả lời

18 Các câu trả lời

Saya kalau boleh nak bersama secepat mungkin lepas 60 hari pantang tapi malu la nak minta. Tunggu suami minta.. Sekarang dah 90 hari.. masih menunggu haha.. Masa anak sulung dulu 10 bulan saya tunggu suami minta.. lama sangat tunggu jadi saya yang minta dan pujuk. Rupanya dia yang awkward. Anak kedua ni harap2 tak lah lama macam dulu. Anyways masa tak mengandung atau bersalin pun byknya saya yg minta bukan suami. Harap2 dia tak rasa awkward la macam dulu.

saya anak masuk 8 bulan baru bersma sbb suami kesiankan sya beranak smpai koyak besar. saya lpas 3 bulan beranak dh minta bersma suami, tapi suami tak snggup bila tengok saya susah payahnya saya beranak🤣🤣 dia yg suruh saya bersabar dan tunggu dulu. apa2 pun syukur suami memahami macam dia pulak yg beranak

selalunya 5 bulan ke atas baru boleh bersama.....even anak Sy dah 5 orang dn semuanya bersalin normal....Sy maseh ikut pantang larang.....biarlah suami tu tunggu lama ke ape SB yang sakit badan ke apa nt semua atas diri kita....kalau boleh nak btul2 sehat...

3t trước

Sama saya.. anak da setahun tp masih xbersama… czer jugak.. risauu pon ada 🤣 tp suami xpernah cakap ape2…

Anak 1st pantang 120hari. Tu pon ada la 4,5kali je bersama sampai anak 6bulan sbb still ada rasa pedih dkt tempat jahit tu. Lepas dah betul2 ok baru bersama mcm biasa sampai anak 1st 4tahun & dpt tahu pregnant. Skrg tengah berpantang anak no 2 baru 70hari. Hehe

tak tefikir pun sebab takut kan .. last² suami yang cuci hari² private part tu dia nampak macam dah normal dia ajak .. uish pengalaman pertama yek takut bethol rasa kite ni 😅

Kalau ceaser xmudah, lmbt sikit dan alhamdulillah suami memahami sgt. Kalau dulu branak normal sehabis pantang dh boleh on je. Ikut keadaan & situasi semasa

anak dh umur 8 bulan. tak pernah lagi bersama.. suami ada minta, tapi dia minta time salah.. period.. cucuk depo ni bt period panjang pastu sikit2.. stress nk tggu hbis tu

Bila rasa selesa di bahagian abdomen & kesan czer

anak first 90 hari.. skrg tgh pantang anak second baru nak masuk 30 hari.. igt nak tggu 100 hari or bila suami yg minta..

dah habis nifas dah on dah sbb suami tunggu lama.. huhuhuu

3t trước

bersalin normal ke czer