sembelit

sekarang sy 10 weeks.. sejak-sejak ni sembelit ?.. makan oren xjalan.. minum air banyak pun xjalan.. sampai lenguh punggung ke kaki.. ade tips x?

11 Các câu trả lời

1. Betik masak 2. Prune 2 buah ni sgt berkesan bg diri saya. 3. Minyak zaitun - telan 2-3 sudu klu saya sembelit teruk sgt hari tu. 4. Minyak kelapa dara Jgn mkn semua sekaligus 😅. Try satu satu setiap hari yg mana ngam dgn sistem pencernaan.

Saya dah 23 weeks dah, Alhamdulilah hari hari buang air besar, awak try makan buah sehari sekali jangan miss, paling power buah pisang dan betik 🥰

selalu orang cakap makan pisang boleh berak. saya makan banyak tak jalan. beli betik potong tu terus melabur. 😅

Makan makanan yg senang digest dan lembut-lembut sis. Teruskan makan banyak buah, sayur dan minum air putih.

5y trước

kne lebih kn fibre ni.. tq sis🤗

Sy amalkan mkn apa2 tambah chia seed..kalau makan chia seeds malam, pagi esok tu bgn terus membuang

macam sy tolerated dgn epal.. wajib kena ada stok dlm peti. esok nk membuang senang..

Based on experience saya, saya makan buah betik. Lepas tu jadi lawas nak membuang

Buah betik masak...n bnyk minum air putih. Mkn bnyk fiber..cntoh oat..

5y trước

Sama2

selain bykkan buahan,sayuran dan air,,bykkan juga bergerak

sy minum susu similac mom..memang lancar