usia kandungan berapa baby gerak

Siapa yang hamil 3 bulan dah dapat rsa janin bergerak..sy sy konfius la setengah orng cakap 3bulan blm gerak lagi 4,5 bulan bru baby gerak

17 Các câu trả lời

Macam saya 18 week rasa ada gerakan. Ada orang sebelum 18 week pun dah boleh rasa tapi halus2 je gerak. Depends pada orang. Ada orang 20 week ke atas baru rasa gerakan. Nurse cakap normal je kalau 20 week ke atas baru rasa gerakan. Awal2 sangat tu maybe angin je kot

Sy mggu ni dh msuk 26week baby dh ada movement lagi terasa kuat dr sblum ni, kdg rase sakit kdg rase geli yelah baby brgerak brpusing², rase anak dlm rahim ni aktif sgt. Kalau die tk gerak rase risau pulak. Hopefully baby sihat & membesar dgn sempurna.

Ikut org kot. Mcm saya masa 14 minggu check up nurse ckp baby kecik sgt tp saya dah start rase baby gerak kdg2 rase mcm kene siku dek baby so nurse ckp ok. Ade gak kwn yg xrase pape lg.

Sy ms 14w dh ada rs.. Rs mcm angin, ada juga rs mcm kena jentik manja.. Nurse pun selalu tnya perkembangan baby if ada rs ada movement ke tak tiap kali check..

Mybe angin kot.. Sy pun dh 3 bln. Kdg2 ada rasa mcm bnda bergerak dlm perut. Tp pk angin je kot... Rasa mcm awal lg je kalo baby gerak..

Anak sulong lmbt sikit kot rs gerakan tu. Sy ank ke 5 skrng nie msuk 4 bln dah rs gerakan tu slow2. Skrng 5 bln lg laaa

Masa bby first 3bln lbih da rsa bby jentik, sec pregnant ni da msok 14week still tk rsa gerak lg, hmm prot pn kcik..

Sy rase depend body msing2 jugak sis.. Sbb sy ank no3 16week da rase bby gerak. Mse ank first lmbt jugak..

Week 19 keatas.. Ada jg mommy yg rasa lbh awal.. Sy start rasa masa 19 w

Bergantung individu. Paling awal 14 week. Paling lewat 20 week