Mohon tips kurus dalam berpantang

Sejak mengandung ni, berat makin bertambah. Nak timbang pun rasa down ja. Before pregnt maintain berat,makan sama saja sebelum mengandung & selepas mengandung. Jadi down diri,tengah fikir juga, lepas bersalin ni boleh ka berat aku turun. Nak turun 10kg ? rasa tak yakin dalam diri. Ada tips yg boleh dikongsi? nak amalkan apa masa berpantang?

14 Các câu trả lời

Ank sulg sy sblm mgndung 60 ms nk brnk 85..lps brnk dlm pntg mmg pntg betul2 ms ank 2bulan tu berat sy 56..myb pntg dgn mil strict skit..pntg sdiri atau dgn ibu sdiri lain plk slow sikit turun..biasa akn dpt berat asal sblm mengandung kalau kita pntg sis..bonus la kalau turun lebih tu

Sy naik 20kg mengandung. Sepanjang pantang makan makanan pantang je. Xmintak bukan2. Plus fully bf anak. Habis pantang hilang semua 20kg tu. Dont worry sis. Lg satu, kalau lepas beranak nmpk perut besar lg tu pn jgn down. Memang habis pantang baru ambik masa body nak betul balik

5y trước

tq ya atas nasihat dan kata positif. rsa semangat sikit :)

yg penting dua dua sihat sis. bpantang dlu. mmg bgitu la rupa kita ni selepas melahirkan. nty dh babyy besar. masa tu blh la kurusnkn jaga penampilan diri

5y trước

tq ya atas nasihat dan kata positif. rsa semangat sikit. Mula2 rsa down juga dan tak ada keyakinan diri seb beza ketara sgt..

Masa berpantang, just take care of your body. Eat and get your strength back... lepas pantang, bolehlah exercise & intermittent fasting 🙂

5y trước

tq ya atas nasihat dan kata positif. rsa semangat sikit.. tidak rasa down ja.

Dapat sis kurus balik janji jaga pantang lepas bsalin..sebab lepas bsalin banyak benda x boleh makan..😅

X perlu diet sis..bg susu dkt ank biar on asyik mkn berat akn turun n x perlu takut utk mkn slps bersalin..

saya 23hri pantang dah turun 11kg. xsedar pun.. tpi hrp turun lgi berat sbb byk lagi nk capai. hehee

5y trước

Sy doakn impian awk tercpai. Tq ya

Masa berpantang ikut teknik berpantang org dlu2. Goodluck sis. Yg pnting u n baby sihat

5y trước

tq ya atas nasihat dan kata positif. rsa semangat sikit..

Sauna, btungku, bg bby fully bf, bole kurus.. ❤️

org kata nyusu anak pun dh bantu utk penurunan berat badan

5y trước

yes. i can do that. tq