Sedang TTC

Sedang ttc untuk 2nd baby. Dah setahun mencuba tp belom ade rezeki. Dulu takmau trauma sekarang da bersedia taknak pulak dia lekat. Kita hnya rancng Dia yng tentukan

15 Các câu trả lời

semoga Allah permudahkan rancangan kalian.. makan makanan sihat, real food, jauhi pemakanan yang tinggi garam, perasa yang banyak, manis manis, banyak bergoreng, kicap masin2 tu semua. air bergas pun jangan selalu minum. tak elok. amalkan makan kurma sehari 2 biji pun takpa..atau makan folic acid.. dalaman sihat, InsyaAllah moga Allah kurniakan anak buat awak..aamiin, doa banyak2 ye..sentiasa berusaha dan jangan putus asa..

In Shaa Allah, akan sampai masanya. ? saya nak dapatkan yang kedua ni pun, anak 3 tahun lebih baru lekat. ikutkan masa anak umur 2 tahun tu dah sedia dah, tapi tak lekat. Sampai malas nak check, tau2 masa puasa tahun ni heran kenapa boleh puasa penuh pakej masa beraya pun tak datang period. Balik cuti beraya, melekat. ? Suami punya gembira, satu pejabat dia bagitau.

insyaallah smpi juge rzki tu..ank sy skrg dh 2y9bln.skrg hamil ank kedua br nk msk 12 minggu..stop rgulan ms umo ank 1y6 bln n rncg sdri sbb czer xsdia lg..ank 2y br ready..tp ank pts susu bdn 2y4bln? bln 7/2022 ggr.. bln 10 br sangkut blk..alhamdulillah..tp tu lh stiap kli prgnt kndgn suspect thrtn mscrge..pngrbnn sorg ibu2..#sabar

ingat nak plan terus 2nd baby lepas anak setahun, tapi belum rezeki yela yg 1st senang lekat so kita pikir 2nd pun InsyaAllah la senang.. ehhh tak jgk hahaha lepas 2 tahun tu pun xplan pon baru lekat 2nd Alhamdulillah..InsyaAllah sis Allah akan beri pada waktu yang tepat.

inn shaa Allah ada rezeki tu.. saya ttc anak ke 3.. anak bongsu dah 9 tahun.. dok mintak adik dr umur 7 tahun.. kira 3 tahun gak la saya ttc, tahun ni baru ada rezeki, pregnant 7 minggu dah.. jgn stress², folic asid jgn tggal.. semoga ada rezeki utk ttc smua

Ketidaksuburan seseorang pun boleh terjadi pada yang sudah ada anak. Kalau dah satu tahun mencuba, sila pergi jumpa doktor pakar fertility untuk check tahap kesuburan masing2. Umur pun main peranan jugak.

samala..sedang ttc utk 2nd bby..yg 1st dh 2tahun 8bulan..plan dr umur setahun lg sampai skrg masih belum ada rezeki..semoga ade rezeki kita nanti,allah akan bagi bila dah betul sedia..

2y trước

betul tu. selalu pikir mungkin Allah lg tahu yg sy belum bersedia ?

Sy pun tgh ttc untk anak ke 2, memang plan untk jarakkan atas nasihat doktor sbb risau kena cucuk insulin if rapat sgt…pregnant first ada kencing manis, masih mencuba belum rezeki, anak first 2y3m6d

cba sis jgn trlalu fikir nk ngandung..nnt sis stress, stress ni la yg jdi slah 1 pnca sush lekat.. sy pun dlu mcm ni smpi la 1 msa dh redha xnk fkir2 dh knpa xlekat2..alhamdulillah Skg dh ada

rajin p bersenam sis,maybe kilang telur tido lama sgt tu ? pemakanan pun kena jaga elok, husband pun kena buat benda yg sama .

2y trước

husband rajin senam. sy je yang kurang senam ?